Metalac sprema lonac za Partizan, evropski derbi i najlepši golovi Čuke i Voše (VIDEO)

Aktuelni šampion od 16.00 časova gostuje u Gornjem Milanovcu, a sat vremena kasnije sledi spektakl na Banovom Brdu

  • 12

Pobeda Crvene zvezde nad OFK Beogradom stavila je dodatni teret na leđa fudbalerima Partizana koji jednostavno moraju da pobede Metalac u Gornjem Milanovicu. Plus 19 u korist komšija s druge strane Topčiderskog brda moguće je da bi značila oproštaj od titule već na početku drugog kruga Super lige Srbije.

Iako Metalac nezvanično slovi za ''Partizanov klub'', Stefan Babović se ne slaže sa takvom konstatacijom pred današnje gostovanje od 16.00 časova.

- Ja nikada na svojoj koži nisam osetio da je Metalac Partizanov klub. Težak trenutak u prvenstvu, velika je odgovornost na igračima - rekao je babović koji će biti kapiten u odsustvu Saše Ilića.

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

Navijače Partizana može da raduje povratak Brašanca i Jevtovića u tim.

Drulović je dodao da su se Brašanac i Jevtović oporavili od povreda, ali i da još uvek van terena Andrija Živković.

- Oni su trenirali sa ekipom, Abubakar još uvek nije fizički fit, ali igra utakmice. Problem je to što je Živković još povređen i videćemo kada će se vratiti. Nadam se da ću ceo tim imati uskoro na okupu - rekao je trener crno-belih Ljubinko Drulović.

Foto: fkcukaricki.rs Foto: fkcukaricki.rs

Derbi kola igra se na Banovom Brdu gde Čukarički dočekuje Vojvodinu od 17.00 časova. Duel dve ekipe koje su jesenas predstavljale Srbiju u evropskim kvalifikacijama.

Prvi meč u Novom Sadu završen je pobedom Brđana od 4:0, ali na klupama sada neće biti Vladana Milojevića s jedne i Zlatomira Zagorčića s druge strane.

- Samo ime Vojvodine mora da se poštuje i da izaziva respekt kod rivala. Svaki klub koji igra protiv njih mora da bude oprezan i mi smo za to spremni. Utakmica protiv Vojvodine je poslednji meč u jednom teškom nizu - rekao je trener Čuke Zoran Popović.

Na poslednja tri meča na Banovom Brdu Voša je slavila dva puta i jednom je bilo nerešeno.

- Dobro poznajemo tim Čukaričkog, jer smo već igrali protiv njih, a i ja lično sam baš dosta puta igrao utakmice protiv te ekipe i znam većinu njihovih igrača. Iako su oslabljeni, neće nam biti lako. Jesmo u krizi po pitanju realizacije, ali krenuo nas je pas i počeli smo da stvaramo šanse. Treba nam samo jedan gol da nas još više podigne i nadam se da će se to desiti već u nedelju. U svakom slučaju, tamo idemo sa pobedničkim ambicijama - rekao je vezista Voše Aleksandar Paločević.

Parovi 16. kola Superlige:

Voždovac - Rad 1:0

Javor - Novi Pazar 1:1

Crvena zvezda - OFK Beograd 4:1

Nedelja:

Mladost Lučani - Jagodina 14.00

Radnički Niš - Borac 14.00

Radnik - Spartak 14.00

Metalac - Partizan 16.00

Čukarički - Vojvodina 17.00

Tabela: Crvena zvezda 44 bod, Borac 27, Partizan 25, Čukarički 25, Radnički 25, Javor 25, Vojvodina 21, Voždovac 21, Novi Pazar 20,  Mladost 17, OFK Beograd 15, Metalac 15, Radnik 14, Rad 13, Jagodina 11, Spartak 7 (-4).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pana

    1. novembar 2015 | 11:13

    Danas u Milanovcu namjesten mec,vec unapred poznato gosti dobijaju!

  • Deli

    1. novembar 2015 | 12:07

    Ovaj meč i ne mora da se igra.Samo upišite 0:3.Ovo je tradicionalno Partizanov prijateljski meč...njihov dugogodišnji satelit.Evo prilike da i Partizan nekoga pobedi.

  • Nole

    1. novembar 2015 | 12:44

    Stojic,Lezic, Klecic, Kukavica, Promasevic, Bandalovski, Babinjo, Vazura i Soraja Vucelic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA