Bekenbauer traži poništavanje žutih kartona za finale LŠ

Nemačka legenda apeluje na UEFA da ukine suspenzije "požutelim" igračima Bajerna i Čelsija

  • 0

Finale Lige šampiona između Bajerna i Čelsija će biti možda i najokrnjenije u istoriji takmičenja. Čak šest fudbalera iz oba tima će odsustvovati zbog žutih kartona, a jedan zbog crvenog.

Sve je više ljudi koji smatraju da bi UEFA trebalo da napravi presedan i poništi kartone prvotimcima Čelsija i Bajerna i omogući im da učestvuju u meču za trofej. Poslednji u nizu koji sipa kritike na račun UEFA je legenda Bajerna i nemačkog fudbala Franc Bekenbauer. U kolumni koju piše za "Bild", legendarni "Kajzer" je napisao.

"Ova cela situacija sa žutim kartonima je nepravedna prema fudbalerima, a istovremeno je publika prevarena. Svi hoće da u finalu gledaju najbolje igrače, a ne rezervne timove. Paradoks je da se na Svetskom i Evropskom Prvenstvu brišu kartoni iz polufinala, a u Ligi šampiona ne. Nadam se da će UEFA promeniti odluku, jer bi ona bila u interesu fudbala", napisao je Bekenbauer.

Podsetimo, parne žute kartone su zaradili: Ivanović, Meireleš i Ramireš (Čelsi) i Badštuber, Alaba i Luiz Gustavo (Bajern), a suspenziju zbog crvenog kartona vuče i Džon Teri.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA