POTPUNO LUDA PRIČA KAPITENA RUSIJE: Dva meseca bio pijan, pa ga poslali u vojsku! A onda...

Morao je nešto da promeni jer nije želeo da umre mlad

  • 0

Roman Širokov, kapiten fudbalske reprezentacije Rusije ispričao je kakav je trnovit put imao do mesta u nacionalnom timu, sa kog je zamalo skrenuo zbog alkoholizma.

Širokov nastupa za moskovski Spartak, odakle je došao iz Zenita, sa kojim je osvojio dve titule prvaka Rusije.

Njegovi problemi počeli su nakon što ga je CSKA početkom prošle decenije prosledio na pozajmicu u Torpedo Zil.

- Votka i viski gotovo su me koštali života. Shvatio sam 2002. godine da imam problem s alkoholom i da moram nešto da promenim ako ne želim da umrem mlad - priča Širokov, koji je svoje rane dvadesete godine provodio više za šankom nego na terenu.

- Bio sam razočaran. Došao mi je prijatelj u posetu i otišli smo na piće. Pili smo votku i viski, lutali smo zemljom, svašta smo radili, pola toga se i ne sećam. Vratio sam se u klub dva meseca kasnije - rekao je Širokov.

Širokov je bez oca ostao kad je imao 14 godina pa je majka radila duple smene kako bi njen sin imao sve za trening. Upravo ga je majka naterala da se pismom izvinjenja obrati klubu.

Foto: AP Foto: AP

- Nije joj bilo jasno što se sa mnom događa. Stalno je plakala i psovala. Napisao sam pismo, ali nije me spasilo. CSKA me je poslao na služenje vojnog roka zbog 60 dana pijančenja. Neverovatno, ali tek sam pišući pismo shvatio da sam dva meseca bio pijan - seća se 34-godišnji vezista.

Vojska je ispostavila kao prekretnica u njegovom životu.

- Život u vojsci je jako težak. Krečio sam zidove kasarne u crveno i crno. Morao sam da kopam rovove i da postavljam električne kablove. Živeli smo u nekim trošnim barakama i svaki dan sam ustajao u šest sati - rekao je Širokov.

Po završetku vojnog roka, vratio se u CSKA. Ali klub ga više nije želeo, i Širokov je odustao od fudbala i upisao fakultet.

- Upisao sam pravo i završio ga, ali me u fudbal vratio prvi trener. Vodio je tad trećeligaša, a ja sam pristao da igram - rekao je on.

Ispostavilo se da je to najbolja moguća odluka koju je doneo. Zalaganjem je stigao do Rubina i Zenita.

Dva puta je proglašen za najboljeg fudbalera Rusije - 2012. i 2013. godine.

Sa 27 godina debitovao za reprezentaciju, i danas je kapiten.

- Više ne pijem i spasio sam se - zaključio je Roman Širokov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA