Štimac pisao o Zvezdi za Evroligu, a imao je i poruku za Francuze posle masakra u Parizu

Centar Zvezde pisao je blog na sajtu Evrolige

  • 1

Centar Crvene zvzede Vladimir Štimac je pisao blog na sajtu Evrolige, u kome je govorio o prethodnom periodu provedenom na Malom Kalemegdanu, kako se uklopio u tim i predstojećem susretu u Francuskoj protiv Strazbura.

>>> Evroliga odlučila! Zvezda putuje u Strazbur na utakmicu!

>>> Čović najavio pojačanja na nekoliko pozicija, a imao je poruku i za Mekela

- Možda neki ne znaju, ali na početku sezone bio sam igrač Estudijantesa, ali sam u ugovoru imao opciju da napustim klub u slučaju da me neki evroligaški klub poželi. I onda je stigao Zvezdin poziv. S obzirom da je Zvezda moj klub i da bih se vratio kući, odluka je brzo pala - počeo je Štimac tekst na sajtu Evrolige.

Centar crveno-belih je uporedio situaciju u klubu u vreme kad je po prvi put nosio dres Zvezde pre pet godina i sada.

- Više od pet godina prošlo je otkad sam poslednji put igrao u Crvenoj zvezdi. U vreme kada sam odlazio Svetislav Pešić je bio trener, a klub je bio u usponu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Sada, kada sam se vratio, zatekao sam potpuno drugačiji sistem. Klupski predsednik je postavio stvari na svoje, Zvezda je sada pravi evroligaški tim, koji pruža najbolje uslove za svoje igrače. Klub i njegov predsednik postavili su klub na zdrave osnove kako bi se razvijao i išao pravim putem, a kao pravi zvezdaš koji klub voli svim srcem, jako sam srećan zbog toga - ističe Štimac, koji je objasnio i da mu nije bilo lako da se privikne odmah na sistem, ali da su se igrači ''skupili'' i pokazali snagu i zajedništvo u duelu protv Bajerna.

- Na prve dve utakmice otkako sam se vratio, doživeli smo dva teška poraza. Ali, kao igrači smo ostali fokusirani na vredan rad. Imamo još igrače koji se privikavaju, a i ja sam se tek nedavno vratio i bilo mi je potrebno barem nedelu dana da bih ušao u ritam. Sve se lepo poklopilo i to se videlo u duelu sa Bajernom prošle nedelje. Odradili smo sve što je trener od nas tražio, sve zahvaljujući našem zajedništvu. Odigrali smo kao tim i u odbrani i u napadu i to nam je donelo pobedu. Verovali smo, a pobediti Bajern na njihovom terenu nije mala stvar.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Crvena zvezda u narednoj utakmici gostuje Strazburu u Francuskoj posle stravičnog terorističkog napada u Parizu. Strahovalo se da li će utakmica uopšte da se igra, ali će na kraju biti po planu i programu. Štimac je izrazio žaljenje zbog žrtava masakra i izjavio je saučešće porodicama.

- Nisam igrao na prvoj utakmici protiv Strazbura, ali su mi saigrači rekli da su veoma težak rival i da nas očekuje teška utakmica. Nažalost, meč u Francuskoj će imati i posebnu pozadinu, zbog tragedije koja se dogodila u Parizu. Utakmica će sigurno biti nabijena emocijama, jer Francuzi prolaze kroz težak period. Sve je to užasno i ja samo mogu da im izrazim saučešće.

- U našoj grupi je sve otvoreno. Do sada su viđene samo dve pobede gostiju. Fenerbahče je dobio nas u Beogradu, a mi smo pobedili Bajern u Minhenu. To govori koliko je grupa teška i kolika je prednost domaćeg terena za sve timove. Utakmica protiv Strazbura bi mogla da bude ključna za nas. Bićemo spremni i nadam se ostvariti još jednu pobedu u gostima - zaključio je Štimac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA