Srpski fudbal odavno nije imao ovoliko derbija u jednom kolu!

Prve četiri ekipe igraju međusobno, a tu su još mečevi u Humskoj i Ivanjici

  • 12

Odavno jedno kolo u srpskom fudbalu nije videlo toliko derbija kao što je ovo 18. po redu.

Jer, kako drugačije objasniti međusobne duele Radničkog iz Niša i Crvene zvezde, odnosno Čukaričkog i Borca, plus one mečeve u Humskoj i Ivanjici. Četvrti na tabeli dočekuje lidera šampionata koji pored Nišave nije slavio skoro 15 godina, dok se na Banovom Brdu vodi direktna borba za drugo mesto.

Upravo će Čukarički i Borac otvoriti ovo 18. kolo od 17.00 časova u petak. Zebre su slavile u prvom delu sezone, ali su u međuvremenu ostale bez Nenada Lalatovića. Imaju dva boda više i Milorada Kosanovića na klupi.

Foto: FK Čukarički Foto: FK Čukarički

- Dolazak novog trenera je uvek mač sa dve oštrice. Ja sam relativno skoro preuzeo Čukarički i znam koliko može, a koliko ne da se uradi sa timom u četiri, pet dana. Njegovo iskustvo će najviše uticati psihološki na ekipu, to je sigurno. Dobra je to ekipa sa dosta kvalitetnih igrača. Vukajlija je postigao devet golova, imaju brze bokove, dobar vezni red. Ali kažem još jednom, ako budemo na pravom nivou možemo da zabeležimo pobedu - rekao je trener Čuke Zoran Popović.

Subota je rezervisana za duele javora i Vojvodine, odnosno Partizana i Novog Pazara. Ivanjičani ove sezone igraju dobar fudbal i nalaze se na visokom šestom mestu sa istim brojem bodova kao i partizan. Nijednom nisu izgubili na svom terenu, ali imaju razloga za strah. Stiže Voša sa novim trenerom.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Partizan, s druge strane, dočekuje Novi Pazar. Ekipu od koje je izgubio 3:2 u prvom delu sezone, ali i odigrao 1:1 proletos kada su u Humskoj slavili titulu.

O situaciji u partizanu izlišno je trošiti reči. Sam pogled na tabelu jasno govori da se crno-beli muče ove sezone. Tri uzastopn ameča nisu pobedili, a slavili su samo jednom na poslednjih šest.

- Neprihvatljivo je da imamo ovoliko kikseva za mesec dana, uz to i zaostatak na tabeli. Moramo da počnemo da igramo fudbal od početka sezone - rekao je  Marko Jevtović.

Spektakl za kraj - kolo zatvaraju Radnički i Zvezda u Nišu. U gradu gde su crveno-beli poslednji put slavili 28. aprila 2002. godine rezultatom 2:0. Od tada, tri nerešena rezultata i jedna pobeda domaćina.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Učinićemo sve da susret sa Zvezdom bude pravi fudbalski praznik u ovom delu Srbije. Biće i teško i lako, ali smo ove sezone nebrojeno mnogo puta dokazali da imamo kvalitet - rekao je trener Nišlija Milan Rastavac.

>>> Vezista Zvezde spremio nagradu za onoga ko pogodi tačan rezultat u Nišu (FOTO)

Jesenas je na Marakani bilo 1:1, a Aleksandar Katai je u 90. minutu promašio penal. Tada se sa tribina začulo ''Uprava napolje'' i čini se da je crveno-bela mašina tada upalila. Podatak da su vezali 14 uzastopnih trijumfa jasno ide u korist ovoj tvrdnji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA