Drama košarkašice Srbije pred Nemačku: Butulija završila u bolnici

Ni Milica Dabović neće igrati u Pioniru

  • 0

Pred utakmicu kvalifikacija za prvenstvo Evrope između ženskih košarkaških reprezentacija Srbije i Nemačke, selektor našeg tima Marina Maljković izjavila je da sa velikom dozom opreza dočekujemo goste.

>>> Neverovatan gest Marine Maljković posle odluke da ostane selektor Srbije

- Očekuje nas američka škola, sa tamošnjih univerziteta, ne možda ne toliko talentovana, ali po borbenosti i timskom duhu, Nemačka može biti nezgodan protivnik. Ističe se Romi Bar, dobro je poznajem. Ako odigramo kako znamo, sa dozom zrelosti, mislim da ćemo se radovati.

Na utakmici sa Nemicama naš tim će biti oslaljen neigranjem Dajane Butulije koja je operisala slepo crevo i Milice Dabović.

- Dajana nije jedina koja neće igrati. Pustila sam Milicu Dabović ranije iz kluba da bi se lečila i što bolje spremila. Pokušaće pred poslednji trening da bude u timu, ali teško će se to desiti. Srbija nije ista bez dve igračice iz prve postave, ali sam sigurna da devojke uspeti da nadoknade njihovo odsustvo - zaključila je Marina Maljković.

Srpska košarkašica Sonja Petrović izjavila je da se nada da će u predstojećim kvalifikacijama naš tim ponoviti igre sa prvenstva Evrope.

Foto: Tanjug/AP/Aniko Kovacs/MTI Foto: Tanjug/AP/Aniko Kovacs/MTI

- Trudile smo se cele nedelje da ostanemo koncentrisane i fokusirane. Specifično je što igramo na domaćem terenu . Znamo šta nas čeka sutra, imamo poteškoće, ali pokušaćemo da ponovimo partije sa EP, verujem da rezultat neće izostati - izjavila je Sonja Petrović.

Utakmica između Srbije i Nemačke igra se siura od 19 časova u hali Pionir, a ulaz na utakmicu je slobodan.

Pored Srbije i Nemačke u kvalifikacionoj grupi D nalaze se ekipe Luksemburga i Ukrajine.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA