PAO REKORD: Košarkašice Srbije jače od Reala i Barse

Nikada u ženskim kvalifikacijama jedan meč nije gledalo toliko ljudi

  • 1

Košarkaški savez Srbije zahvalio se navijačima koji su do poslednjeg mesta ispunili dvoranu Pionir na utakmici ženske selekcije sa Nemačkom i na taj način pomogli da evropske šampionke pobedom započnu kvalifikacije za prvenstvo Evrope.

- Zahvaljujemo se svakom od 7.000 ljudi koji su u subotu ispunili dvoranu Pionir do poslednjeg mesta, jer su time pokazali koliko građani Srbije poštuju i podržavaju evropske kraljice. Ovakva poseta bila je ubedljivo najveća tog dana u celoj Evropi, a verovatno i u istoriji, bar onoj novijoj, evropskih kvalifikacija.

- O tome koliko Srbija voli svoje heroine, govori podatak da ovoliko gledalaca nije bilo na finalnim utakmicama prvenstava Evrope godinama, da ne kažemo decenijama unazad - navodi se na sajtu KSS.

>>> Srpske košarkašice demolirale Nemice sa 43 razlike (VIDEO)

>>> Srbija ne zaslužuje šampionke Evrope!

Podsećamo, ovakav događaj nije bio bitan javnom servisu Srbije, pa je dobar deo nacije bio uskraćen za fantastičnu utakmicu.

Nacionalni savez zahvalio se trenerima i profesorima koji su doveli svoje učenike sa teritorije cele Srbije i Beograda.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

- Veliko hvala medijima, koji su nas pratili najavljujući ovu utakmicu i bez čije pomoći subotnje veče ne bi bilo tako veličanstveno. Nadamo se da će i oni malobrojni mediji, koji su smatrali da fudbalska utakmica Real - Barselona zaslužuje četiri puta veći prostor u novinama od prvakinja Evrope, shvatiti da su pogrešili i da će se ubuduće pridružiti ostalima.

- Želimo da cela Srbija vidi naše šampionke i zato ćemo utakmicu sa Ukrajinom igrati u Nišu, a tražićemo dozvolu od FIBA da meč sa Luksemburgom takođe igramo van Beograda - zaključuje se u saopštenju.

Srbija je na startu kvalifikacija ubedljivo savladala Nemačku sa 100:57.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA