Dozvolite doping u sportu?! Hoće li Kličko brutalno da ga kazni zbog ove izjave? (VIDEO)

Najveći problem dašnjeg boksa je doping, a on se može rešiti samo legalizacijom, rekao je Tajson Fjuri

  • 2

Britanski bokser Tajson Fjuri nastavlja da šokira svetsku javnost. Nakon poziva na legalizaciju pedofilije, Fjuri je u izjavi za BBC rekao da se boks susreće sa velikim problemom, a to je doping.

>>> Nastavlja da šokira: Britanski bokser poziva na legalizaciju pedofilije!

- Mogu da pogledam čoveka i kažem da li je pun droge, dovoljan je jedan pogled na njegovo telo. Boks ima mnogo problema sa dopingom. Ali, to me ne uznemirava pošto na kraju presudi odlučnost, a ne nedozvoljene supstance -započeo je svoje izlaganje Tajson Fjuri, a potom je ponudio i rešenje za ovaj gorući problem:

- Ako živimo u demokratskom svetu, znači da moramo da budemo otvoreni za drugačije stvari. Zašto ne bismo legalizovali doping u sportu, tada bi sve bilo pošteno. Ako upravljačka tela sportskih organizacija to žele da urade, to bi bilo poštenije. Ne možete da mi kažete da 99 odsto sportista ne uzimaju doping, kada imaju tela kao grčki bogovi.

Ipak i on sam je svestan da se uzimanjem raznih nedozvoljenih sredstava ugrožava zdravlje.

- Ako neko želi da se napuni dopingom, to će samo skratiti njegov život. Time se opterećuje srce, jetra, pluća, bubrezi. To je siguran put do srčanog udara. Mnogo mladih bodibildera i dizača tegova dožive srčane udare, pošto su toliko 'napumpani' i to srce ne može da izdrži - rekao je Tajson Fjuri.

KLIČKO NIJE PORAŽEN VIŠE OD DECENIJE

Inače, u subotu 29. novembra očekuje nas bokserski meč godine za titulu u kojem će Tajson Fjuri pokušati da postane prvi bokser još od Lejmona Brustera koji je pobedio Vladimira Klička. Vladimir Kličko je neporažen više od decenije i za to vreme je sakupio 64 pobede uz 54 nokauta.

Tajson Fjuri u dosadašnjoj karijeri nema poraz. Sakupio je 24 pobede, od kojih je njih 18 postignuto nokautom. Prvobitno meč između njega i Klička trebao je da bude održan 24. oktobra, ali je odložen usled povrede lista leve noge Ukrajinca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • buzdovani

    24. novembar 2015 | 23:26

    Braća Kličko su unazadili boks sa 100 godina...nasloniti se na protivnika i tako ga umarati...šta se tu tačno smatra da je sport...molim braću da objasne...valjda je bitna tehnika naslanjanja...treba to izvežbati...

  • Pričaj srpski, da te ceo svet kao razume

    25. novembar 2015 | 06:48

    Prebiće ga Kličko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA