MARAKANA SANJA REPRIZU: Zvezdin stadion 20 godina ne pamti lepši gol! (VIDEO)

Na današnji dan Nikola Žigić je postigao golčinu protiv Rome, a ona se i posle 10 godina i dalje se prepričava među navijačima

  • 7

Crvena zvezda je na današnji dan, 1. decembra pre 10 godina zabeležila poslednju veliku evropsku pobedu. Na Markani je savladana Roma sa 3:1, a meč je obeležila golčina Nikole Žigića posle koje je stadion eksplodirao.

Bila je to prava bomba koja je sevnula sa oko 30 metara. Visoki napadač je zategao levicu i pocepao mrežu Đanluke Ćurćija.

>>> ŠELE I BOROTA: Na današnji dan postignut jedan od najčuvenijih golova u večitom derbiju (VIDEO)

>>> Telegraf u kafani sa sportskim direktorom Zvezde: Upoznajte čoveka zbog kog je Grof ostao na Marakani, a crveno-beli dominiraju na terenu!

Zvezdi je meč bio biti ili ne biti, pošto je u prve dve utakmice u grupi izgubila od Bajerna iz Minhena i Tromzoa.

Roma je povela golom Šabanija Nonde u 23. minutu, ali je Nikola Žigić izjednačio do kraja poluvremena pogotkom glavom.

printskrin: youtube/DELIJENAVIJANJE2 printskrin: youtube/DELIJENAVIJANJE2

U 77. minutu je eksplodirala Marakana, kada je Milan Purović zakucao loptu u mrežu Rome za vođstvo Zvezde.

Šta tek reći za pogodak Žigića devet minuta ranije, kada je na Zvezdinom stadionu viđen možda i najlepši gol još od 1991. godine.

Prisetite se i celog meča između Zvezde i Rome. Deset godina kasnije, Marakana i dalje čeka novi gol i utakmice u kojima će crveno-beli srušiti nekog od evrpskih velikana. Od Žigića ovakvo remek delo nije viđeno. Nikola Žigić je trenutno bez kluba, što mnogim navijačima podgrejava nadu da bi mogao da se vrati u Lutice Bogdana. A uskoro će i zimski prelazni rok.

Možda je bilo i lepših, ali u isto vreme tako lep i tako bitan, koji je doneo toliko veliku pobedu, sigurno nije viđen na Marakani. Pamtite li vi možda bolji gol? Napišite nam u komentaru ako se sećate.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Liliputanac

    1. decembar 2015 | 14:44

    Nije Zvezda izgubila od Bajerna prvu utakmicu nego od Bazela pred praznim tribinama. Od Bajerna je izgubila dve godine kasnije isto u Kupu Uefa.

  • Kile

    1. decembar 2015 | 17:20

    Svaki komentar je suvisan,antologijski gol..ali nista manje lepsi gol postignut je i ove godine od strane Huga Vieire u derbiju..draz tog gola nema cenu.

  • malo munem

    1. decembar 2015 | 18:19

    Najlepsi! Jos se secam te "kifle", isla je tacno ka meni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA