Konferencija je obavezna, a Grof se nije pojavio! Čemu onda služi ovo pravilo?

Posle pobede nad Čukaričkim, pred novinarima se pojavio Srđan Maksimović, iako je prema pravilniku Superlige obavezno prisustvo glavnog trenera na konferenciji nakon utakmice

  • 29
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Fudbaleri Crvene zvezde na fantastičan način su odgovorili posle istorijskog poraza u Kupu od Borca (1:5) ubedljivom pobedom nad Čukaričkim na Banovom brdu 7:2.

Trener Miodrag Božović nije se pojavio na konferenciji za medije, već je to umesto njega učinio trener golmana Srđan Maksimović.

Božović je posle utakmice dao kratku izjavu televiziji "Arenasport", a potom je Maksimović sa novinarima pričao u ime stručnog štaba Zvezde.

>>> Božović sa igračima pozdravio Delije posle sedmice, a onda se prisetio Borca! (FOTO)

- Rekao mi je (Božović prim. aut) da ako pobedimo dođem ja, ako bude nerešeno Voja Ćalov, a ako izgubimo on... Naravno, šalim se. Rekao mi je da dođem, a ekipa je otišla u autobus - rekao je Maksimović novinarima.

Ovakav potez dolazi samo dan pošto je došlo do verbalnog okršaja Božovića sa novinarom, na konferenciji uoči meča.

Prema pravilniku takmičenjima i svima dostupnom dokumentu "Propozicije takmičenja Super lige Srbije 2015/16", ne navodi se da bi, na primer, trener golmana mogao da vodi obaveznu konferenciju za glavnog trenera stručnog štaba (ukoliko naravno glavni trener nije isključen tokom meča).

>>> GROFE, JAVI SE: Delije pozvale svog trenera, a onda mu skandirale ime! (VIDEO)

Član 94 pomentuog pravilnika glasi:

"Najkasnije 20 minuta po završetku utakmice održava se konferencija za štampu. Glavni treneri i najmanje po jedan od igrača svakog tima obavezni su da učestvuju na konferenciji. Domaćin utakmice odgovoran je za adekvatno pripremanje tehničke infrastrukture neophodne za obavljanje konferencije za štampu".

Printskrin: superliga.rs/images/pdf/Propozicije-Super-liga-2015-16.pdf Printskrin: superliga.rs/images/pdf/Propozicije-Super-liga-2015-16.pdf

Dakle, ne samo što se pravlnik koji je potpisao predsednik Fudbalskog saveza Srbije ne poštuje od strane trenera, nego je i potpuno zaboravljen detalj i da je najmanje jedan igrač obavezan da se obrati medijima.

Na kraju, da li je ovo jasna poruka da u srpskom fudbalu svako može da radi šta hoće i da su pravila mrtva slova na papiru?

Imate li vi neko mišljenje o ovome? Komentari vas čekaju.

>>> Da li je Grof Božović Zvezdin Vujošević?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Посматрач

    6. decembar 2015 | 20:11

    Ne valja kada dodje, ne valja kada ne dodje...ajde vise odlucite se vise!!!!

  • Doca PFK

    6. decembar 2015 | 19:52

    Boli ga uvo,došo napravio ekipu i razbija sve redom... Sad može šta hoće...

  • Doktor

    6. decembar 2015 | 22:28

    A sta da vam kaze na konferenciji.Sve je receno na terenu.Nije to za njega.To je za Kizu Drulu Vucelu.......On je majstor tamo gde treba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA