INFARKT FINIŠ MEČEVA U LIGI ŠAMPIONA: Junajted ispao, Siti slavi Sterlinga! Real pobedio 8:0!

U osminu finala idu Real Madrid, Pari Sen Žermen, Volfsburg, PSV, Atletiko Madrid, Benfia, Mančester Siti i Juventus

  • 5

Kakvo finiš ludilo u Ligi šampiona! Sada je jasno ko će iz grupa A, B, C i D nastaviti takmičenje u osmini finala, a ko će se preseliti u Ligu Evrope.

Najneizvesnije je bilo u totalno blesavoj grupi B, gde je Mančester junajted imao rezultat 2:2 nakon autogola Volfsburga koji mu držao mesto u nokaut fazi, a onda je usledio šokantan gol za 3:2! Još je i PSV u završnici uspeo da pobedi CSKA, pa je holandski klub tim rezultatom ujedno doprineo eliminaciji Junajteda.

U Volfsburugu je definitivno i bio najzanimljiviji meč - već u desetom minutu je Marsijal doneo vođstvo "đavolima", a Naldo uspeva da izjednači samo 180 sekundi kasnije. Vierinja je nakon pola sata doneo preokret nemačkoj ekipi, a krajem poluvremena je sudija Milorad Mažić poništio gol "đavolima", i to opravdano. Generalno, srpskom arbitru nema šta da se zameri na poslu una Folksvagen areni.

Vodila se borba, i sreća je tek naizgled pogledala ekipu Luja van Gala posle autogola Volfsburga u 82. minutu, a onda je ponovo Naldo u 84. postigao jako važan gol za pobedu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U Ajndhovenu nije bilo mnogo ubuđenja tokom prvog poluvremena - ludnica je počela u 76. minutu, kada Ignašević pogađa sa penala za moskovsku ekipu, ali je nada trajala svega dva minuta.

De Jong je izjendačio posle Hendrikosve asistencije, a Proper u 85. minutu izbacuje Moskovaljane sa evroscene.

>>> BUNI SE JUNAJTED, ALI MAŽIĆEVA JE POSLEDNJA: Pogledajte poništen gol Mančestera (VIDEO)

Real Madrid se bukvalno iživeo nad Malmeom - čak 8:0 slavio je domaći tim u Madridu, i tako izjednačio rekordnu pobedu u ovom takmičenju sa onom iz 2007, kada je Liverpul istim rezultatom savladao Bešiktaš. Interesantno, tada je premijerligaša vodio takođe Rafa Benitez.

Het-trik Karima Benzeme, prvi gol Matea Kovačića u dresu "kraljevića", i čak četiri gola Kristijana Ronalda (uz dve asistencije). Portuglac je zvanično najbolji strelac grupne faze LŠ sa ukupno 11 pogodaka.

U ovoj A grupi, posao je bukvalno "odradio" Pari Sen Žermen - sigurna pobeda od 2:0 nad Šahtjorom, pogocima Lukasa i Ibrahimovića. Ukrajinska ekipa nastavlja u Ligi Evrope, a Malme završava epizodu u LŠ sa gol razlikom 1:21!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Mančester Siti je jurio prednost Mehengladbaha, a onda je golovima od 80. minuta oborio nemački klub, i zahvaljujući porazu Juventusa u Sevilji 1:0 "građani" idu dalje sa prve pozicije.

Poveli su "građani" na početku kada je Sterling odlično uposlio Silvu, ali Mehen vrlo brzo uzvraća - najpre tri minuta posle, a onda i u finišu poluvremena Rafael.

Celo drugo poluvreme su "građani" pokušavali, grizli, a od 80. minuta na scenu stupa Rahim Sterling sa dva gola u dva minuta, a definitivno tačku stavlja Boni.

Na ostalim mečevima - Atletiko je potvrdio prvu poziciju pobedom nad Benfikom u Lisabonu, gde je za domaće odličnu partiju odigrao srpski reprezentativac Ljubmir Fejsa.

Nije se dovodila u pitanje dominacija madridskog kluba, što je rezultiralo golvima Nigesa i Vijeta. Tek u 75. minutu je Mitroglu mogao da smanji prednost "jorgandžija".

Astana je uspela da povede protiv Galatasaraja, ali je odmah Inan izjednačio. Jedini neefikasniji meč od tog u Istanbulu bio je u Sevilji, gde je domaća ekipa savladala Juventus. "Staroj dami" je mrežu zatresao bivši igrač Fernando Ljorente.

A grupa

PSŽ - Šahtjor 2:0

(LUkas Mura 57, Ibrahimović 86)

Real Madrid - Malme 8:0

(Benzema 12, 24, 74, Ronaldo 39, 47, 50, 59, Kovačić 70)

Tabela: Real 16, PSŽ 10, Šahtjor 3, Malme 3.

B grupa

Volfsburg - Mančester Junajted 3:2

(Naldo 14, 84, Vijerinja 29 – Marsijal 11, Gilavogi 82)

PSV Ajndhoven - CSKA Moskva 2:1

(De Jong 78, Proper 85 – Ignaševič 75. penal)

Tabela: Volfsburg 12, PSV 10, Mančester Junajted 8, CSKA 4.

C grupa

Galatasaraj - Astana 1:1

(Inan 64 – Tvumasi 62)

Benfika - Atletiko Madrid 1:2

(Mitroglu 75 – Nigues 33, Vijeto 55)

Tabela: Atletiko 13, Benfika 10, Galatasaraj 5, Astana 4.

D grupa

Mančester Siti - Borusija Menhengladbah 4:2

(Silva 16, Sterling 80, 81, Boni 85 – Korb 19, Rafael 42)

Sevilja - Juventus 1:0

(Ljorente 65 )

Tabela: Mančester Siti 12, Juventus 11, Sevilja 6, Borusija Menhengladbah 5.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MitarMitar

    8. decembar 2015 | 23:32

    Kakva krš ekipa Junajteda

  • ДУШАН КРАИШНИК БАЊА ЛУКА

    8. decembar 2015 | 20:47

    Kakvi vise ispiti covjek profesionalac a vi kad je neka Jaca utakmica ispit pa ispit. !!!!!

  • Ogi

    9. decembar 2015 | 00:11

    Svajni do Mazica,Zashto bre?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA