PROLEĆE ČEKANO DECENIJU: Partizan igra najbitniji meč sezone, a poraz nije opcija!

Crno-beli u 21.05 igraju meč sezone za ostanak u Evropi i na proleće

  • 96

Kucnuo je čas!

Famozno evropsko proleće može da se namiriše u Humskoj, u praskozorje utakmice sezone za crno-bele, pred kojima stoji savršena prilika da probiju barijeru koju su samo jednom do sada probili - pre deset godina.

Prilika koja se ne sme propustiti!

>>> DESET GODINA POSLE: Evo gde su junaci Partizanovog poslednjeg proleća u Evropi

Eliminaciona faza Liga Evrope na dohvat je ruke učenicima Ljubinka Drulovića, koji su uprkos svim problemima ove sezone: ogromnom zaostatku u prvenstvu i velikom broju povreda, došli u tako dobru poziciju da ih ni poraz u meču odluke protiv Augzburga, neće zaustaviti na putu ka nokaut fazi.

Poraz, svaki ispod 3:1, je dobar za crno-bele. Ali zašto se zadovoljiti time?

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Iz Humske zrači optimizam.

- Uopšte ne razmišljam o porazu kao soluciji. Pre svakog našeg meča u Evropi ove sezone najavljivao sam pobedu, tako razmišljam i sada. Savladali smo ih u Nemačkoj, čemu se malo ko nadao, i daćemo sve od sebe da ih pobedimo i u Beogradu. Svaka druga kalkulacija bi donela opuštanje, što nikako ne bi bilo dobro - poručio je za Sport Andrija Živković, najjači adut crno-belih, momak koji je u Bavarskoj u čvor vezivao odbranu Augzburga.

Ali i gosti žele trijumf, njima je više potreban, pa u tom imperativu kod Nemaca možda i leži najveća šansa da Partizan, pre svega mirnom i strpljivom igrom, kazni svaki rizičniji izlet gostiju na polovinu crno-belih.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Dobro se osećamo i veoma smo motivisani, naš cilj je da pobedimo - rekao je trener Augzburga Markus Vajncirl, koji će i u meču odluke kalkulisati sa sastavom, kao i kroz čitavu sezonu. Neke igrače koji su mu standardni u Bundesligi, ostaviće na klupi u Humskoj.

- Obe postave koje koristimo su podjednako dobre. U klubu verujemo da su obe sposobne da ostavruju pobede - objasnio je starteg nemačkog tima.

Augzburg je pred dolazak u Beograd nanizao nekoliko odličnih rezultata u domaćoj ligi i bez primljenog gola je u prethodna tri meča Bundesa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • H$@

    10. decembar 2015 | 10:43

    Neverovatno da Partizan ima tako mali prostor u novinama samo jedan naslov u novinama na dan utakmice!!!!

  • Boza PFC

    10. decembar 2015 | 11:11

    Momci samo cvrsto u odbrani i hrabro u napadu pa sta bude bice. NAPRED PARTIZAN

  • zlaja

    10. decembar 2015 | 13:29

    Da kojim slucajem Zvezda danas igra ovako znacajnu utakmicu na RTS-u bi od podneva krenula vanredna emisija o utakmici a o novinama da i ne govorimo ,kad neko DRUGI igra onda jedva po koji naslov mozemo da vidimo.Zato iz inata veceras do pobede.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA