Terzić: Poraženi zbog kukavičke igre!

Selektor srpskih odbojkašica besan zbog odnosa prema igri i traži reakciju ekipe u sledećem meču

  • 0

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Zoran Terzić, posle šokantnog poraza od Holandije (3:2) na startu kvalifikacionog turnira za OI u Ankari, rekao je da je utakmica bila baš onakva kakvu je očekivao, ali da ga je iznenadio period kukavičke igre.

- Kao što smo se i nadali, bila je to utakmica sa puno uspona i padova i puno nerezonskih stvari. To ne iznenađuje, ali ono što iznenađuje je period kukavičke igre. Kada smo imali veliko vođstvo, očekivali smo da protivnik pokloni pobedu, igrali bez napada, bez servisa i zato gubili veliku prednost i setove koji su praktično već bili dobijeni - rekao je Terzić.

On je dodao da rezultatski ništa nije strašno, jer će duel sa Poljskom sigurno odlučivati o drugom mestu u grupi i plasmanu u polufinale.

- Šteta za ovu utakmicu, ali ako ovako budemo igrali teško da možemo da računamo na pozitivan rezultat. Što se tiče Rusije još nismo gledali, ali imajući u vidu sastav svakako su prvi favoriti i videćemo sutra koliko možemo da im se suprostavimo - zaključio je Terzić.

Nataša Krsmanović rekla je da su neke delove utakmice odigrale i bolje nego što su očekivale, ali da ne zna uzroke padova u igri.

- Ne znam šta se desilo. Uđe voda u uši, stegnu se ruke. Posle onako izgubljenog četvrtog seta znalo se da ćemo izgubiti peti. Ne treba očajavati, verujem da ćemo dobiti Poljsku i nastaviti dalje - poručila je ona.

Milena Rašić kaže da je jako teško kad vodiš 2:0, pa izgubiš 3:2.

- Same smo krive, napravile smo dosta glupih grešaka. U sledećoj utakmici moramo da smanjimo greške - istakla je Rašićeva.

Srbija drugi meč na kvalifikacionom turniru u Ankari igra sutra od 13 sati protiv Rusije, aktuelnog šampiona sveta.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA