Popović se pismom oprostio od Partizana: Ne snosim ja odgovornost za sportske promašaje!

Nisam ja dovodio igrače i trenirao ih i zato ne mislim da sam krivac za loše sportske rezultate, naveo je doskorašnji predsednik Partizana

  • 13

Doskorašnji predsednik FK Partizan Zoran Popović završio je neslavnu epizodu u klubu posle manje od godinu dana na čelu šampiona Srbije. Ipak, on se pismom oprostio od članova Skupštine istakavši da ne oseća nikakvu odgovornost za loše rezultate jer nije dovodio igrače niti ih trenirao.

>>>Sami sebe postavili: Ovo su ljudi koji će voditi Partizan u narednom periodu (FOTO)

- Svestan sam da se, bez obzira na sve ovo, uspeh uprave u sportskom klubu meri prema trenutnom sportskom rezultatu, posebno u domaćem prvenstvu, koje nije na zadovoljavajućem nivou. Zato, odlazim iz moralnih razloga - poručio je doskorašnji prvi čovek crno-belih i dodao:

>>> Ćurković: Partizan je bio u goroj situaciji kad je Zvezda bila šampion Evrope

- U mom mandatu je urađen teren na popularnoj ’blatuši’ i obezbedio sam finansiranje izgradnje internata, za koji svaki dan očekujemo dozvolu.

- Ponosan sam zato što je dok sam vodio klub vraćena titula prvaka države u Humsku i zato što smo od 12 evropskih utakmica pobedili u sedam, što se ne pamti u novijoj istoriji. Kao predsednik kluba nisam dovodio igrače i trenere i zato ne snosim nikakvu ličnu odgovornost za sportske promašaje“, naveo je Popović.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Kao predsednik Partizana zatekao sam blokiran račun od 800.000 evra, obezbedio neophodna finansijska sredstva za nesmetano funkcionisanje kluba, zaostala primanja trenerima omladinske škole od koje naš klub živi, obezbedio pomoć za Košarkaški klub Partizan u iznosu od 200.000 evra, redovno izmirivao tekuće obaveze prema svim zaposlenima u klubu i igračima, isplatio oko milion evra nasleđenih dugovanja za poreze i ostavio sa današnjim danom na žiro računu kluba preko 2.000.000 evra, kao i potraživanja prema UEFA u iznosu od 2.500.000 evra, koja će biti naplaćena u narednih mesec dana - istakao je Popović.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Klub će do izborne skupštine voditi Radna grupa na čelu sa bivšim golmanom crno-belih Ivanom Ćurkovićem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezda

    24. decembar 2015 | 21:50

    Ne podnosi ostavku. Nikad bolje niste stajali.

  • Realno

    24. decembar 2015 | 22:27

    Finansije,ajde popravile se,par ok ugovora (Mts,Zepter,Italijani itd),ali partizan je ziveo od prodaje Skuletica,Evropski uspesi,procenat od Mitrovica(tu su bili i Nastasic,Jojic). Znaci za nepunih godinu dana,u PFC je uslo oko 15m (kada se sve sabere). To su dobre pare,nadam se da je dug nesto saniran a i da igraci imaju redovne plate. Sportski sektor,jbg ne moze Vazura Vucela da dovode igrace,to si ti kriv ti si njima gazda,jako los odradjen junski prelazni rok. Rezultati za to doticni ne snosi krivicu

  • GR-ĆU

    25. decembar 2015 | 08:29

    Nego predsedniče šta bi sa 6+2 miliona evra koje ste obećali.Kompletna uprava i skupština treba da ide iz kluba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA