Ko su Zvezdini džokeri ukoliko propadne dogovor sa Le Talekom? (VIDEO)

Crveno-beli za poziciju zadnjeg veznog imaju tri rezervne varijante ako se iskomplikuje dogovoren transfer Francuza, a jedno ime se drži u strogoj tajnosti

  • 14
Foto: Profimedia/AFP Miloš Degenek, Foto: Profimedia/AFP

Crvena zvezda je blizu angažovanja Damijana Le Taleka, sa kojim su utanačeni svi detalji, a čeka se još samo finansijska injekcija sa Enfilda u vidu uplate obeštećenja za Marka Grujića.

>>> Zvezda dogovorila sve uslove sa velikom željom Grofa Božovića!

>>> Potvrđeno Telegrafu: Zvezda pregovara sa fudbalerom Barselone! (FOTO) (VIDEO)

Le Talek je prva opcija i velika želja Miodraga Božovića, a kako saznajemo, crveno-beli nisu situaciju prepustili slučaju, već imaju i spremne zamene ukoliko se iskomplikuje transfer Francuza na Marakanu.

Postoje tri rezvne varijante, a Telegraf je saznao za dva imena. U pitanju su Miloš Degenek, fudbaler Minhena 1860 i Nemanja Nikolić igrač BATE Borisova, koji je svojveremeno već igrao na Markaani.

Degenek je Srbin poreklom iz Knina, a igra za mladu reprezentaciju Australije. Nastupao je i za reprezentaciju Srbije do 19 godina, ali se potom opredelio ponovo za Kengure, za koje je igrao i u reprezentaciji do 17 godina.

CZ logo

Igra na poziciji zadnjeg veznog i ima slične karakteristike kao i Le Talek, pa je zato u igri za dolazak na Marakanu. Ima 21 godinu, visok je 187 cm. Ove sezone je u Cvajti igrao 17 utakmica i postigao je jedan pogodak i to levom nogom posle snažnog udarca sa ivice kaznenog prostora protiv Kajzerslauterna.

Crvena zvezda je spremna da za njega izdvoji 250.000 evra za obeštećenje, koje bi moglo da zadovolji ''Lavove iz Minhena''.

Druga opcija je Nemanja Nikolić iz BATE Borisova, koji je već igrao na Marakani, dete je kluba, ali nije dobio pravu priliku, iako je važio za jednog od većih talenata u generaciji.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U BATE-u mu ističe ugovor 31. decembra 2015. godine, a kako saznajemo ima opciju da ga produži. Crvena zvezda prati situaciju u vezi toga i ukoliko se ukaže prilika i potreba, može da reaguje i da ga privoli na Markanu i ne mora da plati obeštećenje.

Ove sezone je za BATE u svim takmičenjima odigrao 12 utakmica, i postigao je dva gola i zabeležio dve asistencije. Jedan od pogodaka bio je u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Videotona.

Kako saznajemo, Crvena ima još jednu rezervnu opciju, koja je i najozbiljnija, ali se za sada ona čuva u tajnosti.

Transferi, tračevi

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    29. decembar 2015 | 14:27

    Ako ne udjemo u ligu sampiona ili bar ligu evrope i stranci tuze klub za neisplacene plate bice nama DEGENEK

  • Stefan

    29. decembar 2015 | 14:22

    Prezime Degenek haha

  • roky

    29. decembar 2015 | 15:16

    Degenek je jako dobar igrac,mlad, a bio je kapiten mlade selekcije Australije .Rodjen u Knin za vreme rata odselio se u Australiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA