Čeh mora da koristi tri jezika samo da bi komandovao odbranom!

Muke golmana Arsenala

  • 0

Da posao golmana nekad ume da bude izuzetno zahtevan, primer je iskusni Peter Čeh, koji samo zahvaljujući činjenici da je poliglota bez greške može da komunicira sa defanzivcima svog tima.

>>> Čeh ušao u istoriju Premijer lige!

Naime, dugogodišnji čuvar mreže Čelsija, od letos "jedinica" Arsenala, priznao je da u toku utakmica mora da priča na tri različita jezika kako bi se sporazumeo sa saigračima iz odbrane, uglavnom legionarima kao što je i on.

- Na primer, sa Belerinom i Monrealom komuniciram na španskom, sa Košelnim na francuskom, a sa Mertesakerom (koji je Nemac, prim. aut), pričam na engleskom, jer ga dobro razume - kaže Čeh i otkriva na koji način odbrana komunicira, tačnije na kom jeziku se međusobno sporazumevaju igrači iz poslednje linije tima.

- Mertesaker komanduje na engleskom, ali ostali ga nekad ne razumeju. Zbog toga sam shvatio da je bolje da pričam sa njima na njihovom maternjem jeziku i da budem siguran da su me razumeli, nego da im se obraćam na engleskom i da se nadam da su me razumeli - kaže Čeh.

Golman Arsenala inače govori pet jezika: engleski, francuski, španski, nemački, i naravno češki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA