TUGA: Preminuo legendarni komentator Duško Korać

Legendarni komentator RTS-a preminuo je u Urgentnom centru u Beogradu u 61. godini života

  • 69

Legendarni sportski komentator RTS-a Duško Korać preminuo je jutros u Beogradu. Njemu je pre nekoliko dana pozlilo posle jedne utakmice odbojkašica, kada su ga spasile odbojkašice i roditelj jedne od igračica, koja mu je ukazala prvu pomoć. Ipak, nekoliko dana kasnije je prminuo.

>>> Poslednji intervju Duška Koraća za Telegraf: Šta je legendarni komentator rekao o srpskom atletskom čudu? (VIDEO)

>>> Komentari zbog koga ste ga voleli: Najjače izjave Duška Koraća! (VIDEO)

Korać je bio poznat po čuvenim komentarima tokom prenosa sportskih događaja, a posebno je pratio atletiku, zimske sportove, vaterpolo, odbojku, fudbal, formulu, boks i plivanje.

Rođen je 4. jula 1955. u Beranama. On je putem konkursa 1978. godine primljen u Radio televiziju Beograd. 1985. godine dobio je ponudu da se bavi ekonomsko-političkim novinarstvom, ali je to odbio, jer je želeo da se posveti sportu.

Korać je spadao u komentatore koji je imao brojne poštovaoce koji nisu propuštali njegove prenose. Bio je protivnik modernih tehnologija, a umeo je tokom prenosa da izvuče neverovatne statističke podatke ili detalje sa drugih takmičenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Legolas

    4. januar 2016 | 11:26

    Ti si bio čovek zbog koga sam zavoleo atletiku i zimske sportove. Sad sam mogu da se nadam da ćeš uspeti da cuvas i bodrise naše sportiste sa nekog boljeg mesta. Neka ti je laka zemlja najveći, medju najvećima.

  • Beranac

    4. januar 2016 | 10:29

    Neko ga je volio neko nije, ja sam od onih koji su uzivali u njegovim prenosima.Bio je djak generacije Beranske gimnazije.Vjecna slava.

  • Jao

    4. januar 2016 | 10:13

    Slava mu i hvala!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA