Komentari koji su proslavili Koraća: Bolt i Isinbajeva večita inspiracija (VIDEO)

Po ovome ćemo pamtiti doajena novinarstva

  • 4
Duško Korać, Jusein Bolt, Jelena Isinbajeva, Ivana Španović Foto: Marko Todorović, Tanjug/AP

Otišao je Duško Korać...

Doajen srpskog novinarstva, sportski komentator koji je iskakako iz šablona, unikat. Verovatno jedini čovek koji je imao moć da u toku trke, svojim nezaboravnim komentarima, "pomuti slavu" i jednog  Juseina Bolta, njegove večite inspiracije...

>>> TUGA: Preminuo legendarni komentator Duško Korać

Bio je do kraja dosledan jedinstvenom načinu prenošenja sportskih manifestacija, bilo da je reč o skijanju, odbojci, atletici ili plivanju i vaterpolu. Mnogi od nas su još više zavoleli ove sportove upravo zbog emocije Duška Koraća koje je unosio u prenose.

Koraća ćemo možda i najviše pamtiti po njegovoj pasiji prema divnoj ruskoj skakačici uvis Jeleni Isinbajevoj o čijem je "liku i delu" u zanosu recitovao pesme... 

Na kraju ove kratke posvete prisetite se i nekih njegovih najčuvenijih citata koji su obeležili život i karijeru Duška Koraća. Slava mu.

>>> Poslednji intervju Duška Koraća za Telegraf: Zapamtite, imaćemo 12 finala u Riju! (VIDEO)

O Jeleni Isinbajevoj...

- Saletali su je milijarderi i tajkuni, nudili joj jahte, kule i ostalo... Ali ljubav pravih žena se ne kupuje. Zato je ona jedna jedina Jelena Išinbajeva - govorio je Korać.

Jednako euforičan bio je i u vreme kada je Milorad Čavić dominirao u bazenima.

Boltova pobeda u finalu Svetskog prvenstva u Pekingu nad Amerikancem Džastinom Getlinom izazvala je buru emocija kod Koraća, čiji se komentar trijumfa slavnog Jamajčanina dan danas prepričava. Bilo je to, ispostaviće se, njegovo poslednje "druženje" sa Boltom.

- Jusein je prvi!! Jusein je prvi!!! Jusein je prvi ispred Džastina Getlina! Ima Boga, ima Boga, ne može se protiv majke prirode. Svaka čast genije, svaka čast! Ovo je pobeda sporta nad farmacijom. Ovo je pobeda sporta nad prevarantima. Ovo je pobeda sporta nad onima koji se drogiraju!

Sa jednakim ushićenjem je pratio i svaki skok Ivane Španović, njen uspon i rekorde o kojima je obaveštavao, ali i uveseljavao naciju onako kako je to samo on umeo.

Koraćeva interesovanja zalazila su i u "Parapsihopatologiju", o čemu je govorio tokom jednog atletskog mitinga.

Dotakao se jednom prilikom i maćehinskog odnosa države prema atletici i majčinskog prema Fudbalskm klubovima Zvezdi i Partizanu.

Pamtimo takođe i njegove čuvene komentare vaterpolo i odbojkaških utakmica sa velikih takmičenja čiji je neizostavni bio deo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA