Jagodinci izazvali skandal u Gani: Oteli igrača, igrali sa rezervama, primili pet golova!

Srpski klub se obrukao prilikom gostovanja u Africi

  • 6

Gostovanje Jagodine u Gani povodom 80 godina postojanja tamošnjeg Fudbalskog kluba Asante Kotokoa, najblaže rečeno nije bila najbolja reprezentacija srpskog fudbala i naše lige.

Bila je to zapravo antireklama i Srbije i srpskog fudbala.

>>> Posle pehova na putu, Jagodina dočekana carski, pa primila pet golova u Gani (FOTO)

Ljudi iz Asantea su najmanju ruku razočarani, pre svega zbog činjenice da su "ćurani" doputovali u oslabljenom sastavu, sa samo 11 igrača, uglavnom omladinaca, i bez prvog trenera, pa je otud utakmica završena kako je završena, bez prave borbe, teškim porazom gostiju 5:0.

Koliko su Jagodinci neprofesionalno shvatili ovo gostovanje govori i to da je asistent trenera Miljojka Gošića, Vladica Milanović, predstavljen kao prvi trener, a njegovog pomoćnika "glumio" je meštanin Sejdu Akvesi?!

Foto: fkjagodina.org.rs

Foto: fkjagodina.org.rs

Ipak, to nije bila jedina neprijatnost za Jagodince, koje u Gani optužuju i za "krađu" fudbalera.

Naime, igrač po imenu Ebenezer Agjapong iz novog prvoligaša Tečiman Sitija zaigrao je probno za goste i time, kako tvrdi predsednik tog kluba Miki Čarls, prekršio ugovor, pa će trpeti određene konsekvence.

Ipak, sa težim posledicama zbog ovog poteza mogla bi da se suoči Jagodina, jer je Čarls najavio da će prijaviti slučaj Svetskoj fudbaskoj federaciji.

- Ako igrač ima ugovor sa klubom, ne vidim razlog zbog kojeg bi u prijateljskoj utakmici on bio korišćen, a da klub koji ga je angažovao to ne prijavi nama. To se naziva prevara tako da ćemo pisati FIFA, jer nismo očekivali ovakav potez Jagodine - najavio je Čarls.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA