Partizanu drama u Pioniru: Cibona promašila šut za produžetak posle "minus 17"!

Na debiju Aleksandra Džikića crno-beli zabeležili tesnu pobedu u borbi zaopstanak u regionalnom takmičenju

Partizan ne može bez drame!

Pobedili su crno-beli Cibonu u krcatom Pioniru i tako, sedam kola pre kraja regularnog dela sezone u ABA ligi, upisali trijumf vredan možda i opstanka u ligi!

Na debiju Aleksandra Džikića, posle drame: Partizan - Cibona 85:82 (26:23, 22:19, 25:17, 12:23)!

Bila je to još jedna utakmica crno-belih "za infarkt". Komotnih "+17" iz treće deonice igrači najtrofejnijeg srpskog kluba ispustili su u nastavku i meč pretvorili u novu dramu koja se ovaj put, srećno završila po njih.

Tragičar utakmice bio je mladi centar Cibone Ante Žižić, koji je zadavao mnogo problema domaćem timu, ali je promašio oba bacanja u samoj završnici, za izjednačenje, posle čega je Murić pogodio jedno i postavio konačan rezultat.

Foto: Partizan NIS Foto: Partizan NIS

Siriščević je dve sekunde pre kraja promašio trojku za produžetak i tek tada crno-beli Pionir je mogao da odahne...

Džons je bio najefikasniji igrač Partizana sa 14 poena, upisao je i 11 skokova, ali daleko od toga da je Amerikanac blistao s obzirom na to da je za dva poena šutirao mizernih 5/18!

Veoma važan doprinos trijumfu dali su, pre svih, Čedomir Vitkovac, koji je bio nepogrešiv sa penala (10/10), imao je i 12 skokova, i ukupan indeks 26, najveći u timu Partizana.

Foto: Partizan NIS Foto: Partizan NIS

Cvetković je meč završio sa 8 poena, ali i 6 asistencija, 3 skoka i 2 krađe (indeks 19).

Pored pomenutih, Partizan su do pobede "gurali" Murić i Marinković sa po 11 poena, Vrabac sa 10...

Rozić je sa 20 poena iskočio kod gostiju, pratili su ga braća Žižić, mlađi Ante sa 12 i iskusniji Andrija sa 11 poena. Siriščević je takođe imao 11.

Nošen hukom ispunjenih tribina hale Pionir, Partizan je kontrolisao meč u većem delu, a kada se, krajem treće deonice, "odlepio" na 17 razlike, malo ko je verovao da će u nastavku uslediti potpuni napadački mrak za crno-bele.

Foto: Partizan NIS Foto: Partizan NIS

I dok su Džons, Vilson, Murić promašivali iz napada u napad, Cibosi su malo po malo topili prednost i na nešto više od minut pre kraja, poenima Florensa, došli do šokantnog vođstva - 81:80.

Zaledili su se navijači Partizana u tom trenutku.

Ipak, još jedan dramatičan meč crno-belih završen je ovoga puta "hepiendom". Vitkovac, za njim i Cvetković bili su maksimalno sigurni sa penala i vratili vođstvo na stranu Džikićevog tima, ali je ono ponovo bilo ugroženo kada je mladi Žižić stao na liniju bacanja pri rezultatu 84:82.

Foto: Partizan NIS Foto: Partizan NIS

Ali, ruka mu je zadrhtala, promašio je oba i otvorio vrata pobede protivničkoj ekipi. Cibonu je "dokusurio" Murić iako je bio polovično siguran sa penala i time omogućio Zagrepčanima šansu da trojkom uđu u produžetak.

Siriščević je preuzeo odgovornost, ali je, srećom, lopta posle njegovog hica završila na obruču...

Partizan je "pregrmeo" Cibonu, ali one prave bitke za opstanak tek predstoje. U naredna tri kola slede izuzetno teški izazovi za crno-bele. Prvo Krka u dvorani "Leon Štukelj", pa potom Zvezda, a onda i gostovanje lideru Budućnosti.

Foto: Partizan NIS Foto: Partizan NIS

ABA liga, 19. kolo

Subota

Tajfun - Zadar 66:82

Metalac - Krka 83:77

Nedelja

Cedevita - Budućnost 57:81

Partizan - Cibona 85:82

MZT - Sutjeska

Ponedeljak

Olimpija - Crvena zvezda

Igokea - Mega

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar Celje

    10. januar 2016 | 20:25

    Vidi se ko ovde večeras navija za svoje sram vas bre bilo svi vi koji navijati za Cibonu večeras a navijači ste Zvezde...

  • dugonja

    10. januar 2016 | 21:12

    Molim pojedine navijace kluba koji je osnovan pre 3 godine da zaobidju partizan i da se posvete sledecem mecu sa fenerom da makar razlika bude ispod 20 da se ne brukate vise

  • Grobar ZAUVEK

    10. januar 2016 | 20:57

    Победаааа, идемоооо даљееее. Волим те Партизане јединиии

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA