Potencijalni rivali Srbije za odlazak u Rio: Hrvati možda dolaze u Arenu!

Pored "kockastih" u igri su još Turska, Češka, ali ne i Grčka i Francuska

  • 9

Košarkaši Srbije svrstani su u prvi "šešir" pred žreb grupa za kvalifiacioni turnir za Olimpijske igre koji će biti održan od 4. do 10. jula u Beogradu. 

>>> VEST DANA: Srbija dobila organizaciju olimpijskog turnira!

Druga olakšavajuća okolnost po naš tim, pored prednosti domaćeg terena, je i što su izbegnuti dueli sa Grčkom i Francuskom, dve, prema rangiranju, najjače reprezentacije, jer su obe u istom "šeširu" kao i Srbija.

Potencijalni Srbije iz drugog "šešira" su Češka i Kanada, ali, srećom, ne i Italija, jer su "azuri" domaćini drugog od tri kvalifikaciona turnira.

U trećem "šeširu" su rivali sa kojima teško da možemo da imamo probleme (Iran, Japan, tu su i Filipini, ali oni su takođe organizatori turnira, pa sa njima ne možemo da se sastanemo), a isto važi i za četvrti u kojem su Angola, Tunis i Senegal.

U petom leži potencijalno najveći problem za naše košarkaše, jer su su nam mogući rivali iz tog "šešira" Turska, Letonija i Hrvatska.  

Svi turniri će trajati od 4. do 10. jula, na svakom će igrati po šest reprezentacija, a plasman u Rio obezbediće samo prvoplasirani.

Žreb je na programu u utorak od 18.30 minuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда

    25. januar 2016 | 19:10

    Хрвати нам не могу бити потенцијални ривали. Они могу бити потенцијалне муштерије.

  • Vase ime

    25. januar 2016 | 19:23

    Moze turci. Da ih napunimo sa 40 razlike, da im vratimo za onu kradju.

  • TNT

    25. januar 2016 | 19:21

    Koga god da dobijemo bicemo prvi,tako da nemarim puno za Hrvate oni su i ovako lošiji dosta od nas i ne pretstavljaju pretnju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA