Huntelar "zavrnuo" Gomeza za 50.000 evra

Napadač Bajerna ima bonus od "Pume", ukoliko bude prvi strelac lige, ali ga je prestigao golgeter Šalkea

  • 0

Mario Gomez je ostao "kratak" za 50.000 evra, a glavni "krivac" za to je Klas Jan Huntelar.

Naime, najbolji strelac Bajerna je imao klauzulu iz sponozorskog ugovora sa proizvođačem sportske opreme "Puma" da će zaraditi dodatnih 50.000 evra ako bude prvi strelac Bundeslige. Gomez je bio na dobrom putu da ostvari taj bonus, ali ga je prestigao Huntelar. Napadač Bajerna je postigao 26 golova u prvenstvu, tri manje od napadača Šalkea. U poslednja tri kola, Gomez je bio strelac samo jednog gola, dok je Huntelar u zadnje tri prvenstvene runde postigao pet golova i preoteo mu titulu najboljeg strelca.

Huntelar je zbog uspeha odlučio da sve saigrače iz Šalkea počasti žurkom u Njujorku, a oborio je i nekoliko rekorda. Sa 29 golova je postao najbolji strelac Šalkea u istoriji u jednoj sezoni. Postao je najbolji strelac stranac u jednoj sezonu Bundeslige (Ailton i Grafite su postizali po 28 golova), a postao je najefikasniji Holanđanin u jednoj sezoni nemačkog šampionata.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA