Crnogorac odgovorio Prlainovću: Sve nam je jasno, morali ste da budete prvaci!

Mlađan Janović se ne miri sa porazom od Srbije u finalu Evropskog prvenstva

Tri dana nakon završetka Evropskog prvenstva u vaterpolu koji je dominantno osvojila Srbija, pobedom u finalu nad Crnom Gorom, strasti se ne smiruju kod pojedinih vaterpolista naših rivala u borbi za medalju.

>>> Novi svetski rekord: 18.473 navijača gledalo vaterpolo finale

Jedan od glavnih aktera beogradskog finala Mlađan Janović, hladne je glave progovorio o dvoboju u kojem je Srbija uz domaćinsko suđenje osvojila svoje treće europsko zlato zaredom.

Srbi su slavili 10:8, a brat kapetana crnogorske reprezentacije tvrdi - moglo je i moralo biti drugačije.

- Srbija je jednostavno morala biti šampion. Kako prolazi vreme to nam je svima jasnije. Igralo se u Beogradu, pred rekordnim brojem gledalaca i moralo se opravdati uloženo u organizaciju takmičenja u ovoj nemaštini. Pitam se šta bi bilo da Srbija nije postala prvak Evrope. To kao da se nije smelo dogoditi - kaže Janović u velikom intervjuu za portal Vijesti.me.

>>> NEĆE ONA NIĐE! Titula Evropskog prvaka ostaje u Srbiji!

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Crnogorski vaterpolosti žale što suđenje u finalu ujednačeno, i što je u prvi plan je došao slovensko-grčki sudački par Margeta-Stavridis.

- Da ne bude zabune - Srbija je vrhunska ekipa i žalosno je što se ovako završilo, jer ti momci zaslužuju sve najbolje. Sve medalje i rezultati govore za njih. Većina nas smo odlični prijatelji sa igračima Srbije i čestitali smo im, ali to ne menja činjenicu da je ovo finale moglo drugačije da se završi da je suđenje bilo kako treba da bude - dosolio je Janović.

- Oni su godinama dominantni, to govore zlatne medalje, ali u mečevima protiv nas baš to i ne dokazuju. Uvek je tesno kada se sastanemo u nokaut fazi, a sjetite se da smo ih pobijedili u četvrtfinalu SP u Barceloni i eliminirali iz borbe za medalju".

>>> Kapiten i trener Crne Gore kukaju: Sudije su nas upropastile u finalu!

Janović se detaljno osvrnuo na suđenje i otkrio ko je, kako kaže, od početka utakmice "navlačio" za Srbiju. Naime, iako je Grk Jorgos Stavridis odlučio da ne prizna gol Aleksandra Radovića kad se lomila utakmica (kod rezultata 6:6), dok je Slovenac Boris Margeta odmah pokazao na centar, Janović tvrdi da je glavnu reč sve vreme vodio Slovenac.

- Svi smo mi "skočili" na Stavridisa, a u suštini je on samo pratio suđenje koje je vodio Margeta od početka utakmice. I to mu nije prvi put. Svi znaju ko je on i što je radio u prošlosti. Konkretno, na Olimpijskim igrama u Londonu nije priznao čist gol Španiji protiv Hrvatske i to je Špane koštalo poraza. A znamo i kako se tada završilo - oteran je sa Olimpijskih igara. Kasnije je opet došao na red da sudi finala poput ovog u Beogradu. Sramotno... - ogorčeno kaže Mlađan koji je odgovorio Andriji prlainoviću da su Crnogorci na sličan način osvojili Evropsko prvenstvo u Malagi 2008. godine.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

>>> Najbolji igrač Crne Gore preti i najavljuje osvetu Srbima!

- Pročitao sam tu izjavu i pravo da kažem, smešna mi je. Nije mi nimalo jasna. Posle svega, odgovor na loše suđenje je da smo mi zahvaljujući arbitrima postali prvaci Evrope u Malagi, i to daleke 2008. godine. To je odgovor na ono što je video svako ko je gledao finale? I to izgovori momak koji tada baš i nije puno igrao... - kaže Janović i pita:

- Što to do sada nije rekao jedan Aleksandar Šapić ili možda Dejan Savić, koji je tada još bio igrač, a sada je selektor? U neku ruku, tim odgovorom je priznato sramno suđenje u finalu ovog EP, a svi znaju kakav smo mi turnir imali u Malagi i da smo bili debitanti. A njima je pred predivnim ambijentom i više od 16.000 navijača trebalo da im sudije "pruže ruku" - zaključio je Janović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    27. januar 2016 | 14:48

    Treba ga pitati kao i sve njihove igrače gde su nam bili na crti ovih godina kada smo osvajali medalje? Ako su bolji,zašto nisu ni bili u prilici da se nadmeću sa supersilom Srbijom? Jednom uđu u finale i odma se vide kao šampioni..aloooo bree znate li sa kim razgovarate? Kome se ti obraćaš Janoviću? Šampionima svega.Pa ako smo zbog para i domaćinstva osvojili ovo EP u Beogradu,kako smo onda ponizili Mađare na prošlom EP u SRED BUDIMPEŠTE??? Što niste tad igrali finale? Ili u Kazanju SP gde smo ponizili Hrvate? Smešni ste bre!!! Poklonite se šampionima univerzuma!! Vidimo se na OI pa se pokažite junaci. Nećete ni medalju videti.

  • Maki

    27. januar 2016 | 14:50

    Posle tri razlike prokockane naravno da je sudija uvek kriv kako vas bre nije sramota srbija je trenutno najbolja vatrepolo repezentacija na svet da je imala dan 5 razlike lagano..

  • Milosch07

    27. januar 2016 | 14:58

    Sramota stvarno jos i Prlainovic i Pjetlovic dali golove rukom a sudija nista ... Razumem te u potpunosti ... Decko nastavi da treniras ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA