SRPSKI ČOVEK OD ČELIKA! Snažni Vladimir sprema se da digne 1.000 kila! (VIDEO) (FOTO)

Srpski powerlifter Vladimir Bulatović osvojio je tiutulu šampiona Srbije sa podignutih 300 kilograma iz mrtvog dizanja, a najavio je pohod i na pola tone

  • 1

Kikinđanin Vladimir Bulatović (23) osvojio je titulu apsolutnog prvaka na Prvenstvu Srbije u organizaciji Internacionalne powerlifting federacije koja je nedavno održana u Novom Sadu.

ZOVU GA HULK! Ima šake kao lopate, orahe lomi sa dva prsta! (VIDEO)

Ovaj mladić koji je već dobio nadimak “Čovek od čelika“ zablistao je u sve tri discipline- čučanj, mrtvo dizanje i benč, u kategoriji do 120 kilograma. U sve tri discipline “Snažni

Vladimir” postavio je državne rekorde. Verovali ili ne, iz čučnja je podigao 290 kilograma na benč presu je izbacio 217,5 kilograma, dok je na mrtvom dizanju podigao impresivnih 330 kilograma.

To je ukupno 837,5 kilograma, a kako je on najavio planira da u dogledno vreme popravi svoj rekord i ode na 900 kilograma (kad se saberu sve tri discipline)

Powerlifting ili disciplina snage je takva vrsta sporta u kojoj isključivo dominira jačina, odsnosno snaga, objašnjava Vladimir za Telegraf:

-Počeo sam da dižem tegove sa 14 godina rekreativno. Već u samom startu sam primetio da napredujem bolje od mojih vršnjaka i da mogu veće težine da savladam.

Foto: Sava Panić Foto: Sava Panić

-Vrlo brzo postao sam jači i od starijih od sebe. Svidelo mi se što mogu da radim nešto što drugi ne mogu i motivisalo me da se okrenem sportovima snage.

Ovaj mladi šampion je i uspešan student na DIF-u u Novom Sadu. Bavljenje ovim sportom zahteva dosta truda, jaku motivaciju i jasan cilj:

-Oduvek sam u životu znao šta želim. Imao sam jasne vizije onoga što želim da uradim, naravno sve to zahteva određene uslove naročito u ovom sportu kojim se bavim.

Srpska Powerlifting Federacija proglasila Vladimira za najboljeg takmičara u 2015.godini

Titula prvaka mu prija,ali kaže da je nagrada došla zahvaljujući napornim treninzima. Vladimir trenira pet puta nedeljno po nekoliko sati:

Foto: Sava Panić Foto: Sava Panić

-Bilo je dosta teško jer pored velikih težina koje podižem svaki dan, redovan sam student , te u sklopu nastave imam dosta trčanja i drugih vežbi koje me dodatne iscrpljuju, ali sam uspeo da izguram. Pripreme su tekle dobro i što je najvažnije bez povreda.

- Spremao sam se sedam meseci zajedno sa Ervinom Katonom i Alenom Radoševićem koji su mi dosta pomogli da napredujem. Sada sledi mali odmor pa nastavljam dalje, kaže šampion.

Ne samo što je proglašen za apsolutnog prvaka Srbije, Vladimir je od strane Srpske Powerlifting Federacije proglašen i za najboljeg takmičara u 2015.godini.

Pogledajte kako diže 315 kilograma na treningu

Svečana dodela nagrada srpskom šampionu biće održana 30. januara u Beogradu.

-Osećaj je sjajan kada dobijete priznanje za svoj rad i trud. Sam osećaj kada mi na leđima ili u rukama stoji ogroman teret koji sam uspeo da savladam sopstvenim trudom i radom je neopisiv. Ovaj sport mi služi i kao neki vid terapije. Svu negativnu energiju koju imam u sebi kanališem u svoj trening.

U ovom sportu pravo na učešće imaju i muškarci i žene. Cilj je podići i zadržati što je moguće veću kilažu. Sport je nastao 1950. godine. Zvanično su rekordi u powerliftingu priznati tek 1972. god, kada je nastala najjača organizacija International Powerlifting Federation u tom sportu.

Ovde je podigao 300 kilograma na takmičenju.

Sastoji se iz tri discipline: duboki čučanj , benč pres , mrtvo dizanje. Za svaku disciplinu takmičar ima tri pokušaja i od svake discipline se uzima najbolji pokušaj i sabira u kranji total koji određuje poziciju takmičara.

Biti šampion nije lako, kaže nam Vladimir koji za sada trenira u teretani u Novom Sadu, za njegov dalji rad i naporne treninge nedostaju sprave koje ovaj student ne može da priušti, o tome da će sasvim sigurno oboriti sopstveni rekord, sasvim je siguran.

U životu je najbitnije da verujete u svoj rad, a rezultati su samo jasan dokaz da ste čvrsto verovali u svoje vizije, kaže na kraju razgovora apsolutni prvak Srbije koji ne odustaje od svog cilja, teškog pola tone.

(Dragana Starčević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    27. januar 2016 | 18:08

    Svaka čast ovom momku. Za njegove godine je stvarno jak. Ako ovako nastavi za tri, četri godine biće na svetskom nivou. Samo napred i daj boze bez povrede :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA