PARTIJA KARIJERE NIKOLE JOKIĆA: Srbin sa 27 poena razbio Toronto! (VIDEO)

Denver Nagetsi zaustavili su seriju Toronta od 11 vezanih pobeda, a najzaslužniji za to bio je srpski košarkaš koji je ostvario dabl-dabl

  • 8
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nikola Jokić je odigrao partiju života u NBA ligi! Srbin je u potpunosti opravdao poziv na Ol-star meč koji se igra u Torontu, a to kao da mu je bio motiv više da razbije upravo ekipu iz tog grada. Toronto Reprtorsi su mogli da osete sav raskoš njegovog talenta pošto je Denver predvođen Jokićem slavio sa 112:93 uz 27 poena srpskog centra, koji je imao i 14 skokova! I jedno i drugo su rekord njegove karijere u NBA ligi.

>>> SRPSKA SENZACIJA: Američki komentator u transu posle Jokićevog zakucavanja! (VIDEO)

>>> JOKIĆ PONOVO BRILJIRA: Ostvario dabl-dabl i prodavao i ''fore ispred zgrade''! (VIDEO)

Prethodni Jokićev rekord bio je protiv San Antonija u novembru, kada je postigao 23 poena i imao 12 skokova.

Jokić je fantastično otvorio meč i postigao prvih 11 poena za Denver. Kako je odmicao meč on je nastavio sa sjajnom igrom, a uz poene odlično je i proigravao saigrače uz neke lucidne asistencije bez gledanja, posle kojih su po običaju viđeni spektakularni poeni. Na kraju je sakupio četiri asistencije.

Nikola je imao raznovrstan repertoar u napadu. Pogađao je trojke, duge dvojke, poentirao je pod košem posle sjajne igre leđima ili je snažno zakucavao. Jednom rečju, poigravao se sa centrima Toronta, a sve njegove poteze možete videti u priloženom videu.

Oduševljen je bio i trener Denvera Majkl Malon, koji nije štedeo hvalospev na račun Jokića.

- Kakva partija. Svaki put kada mislim da ide ispred svoje ruki sezone, on nađe način da me impresionira. Možete da pričate o drugim mladim talentovanim igračima, ali ja ga ne bih trejdovao ni za koga na svetu. On je poseban mladić sa specijalnim talentom. Samo će biti bolji kako bude postajao fizički jači - rekao je trener Nagetsa.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pored Jokića, na terenu je protekle noći bio i Boban Marjanović, ali je još jednom dobio šansu na ''kašičicu''. Odigrao je svega dva minuta i za to vreme je postigao dva poena posle dobro izvedenih bacanja.

Njegov San Antonio je savladao Orlando sa 107:92 uz najbolju partiju Lamarkusa Oldridža od kako je došao u redove Sparsa. On je postigao 28 poena i predvodio je ekipu Grega Popoviča do nove pobede na svom terenu ove sezone, gde Sparsi ne znaju za poraz. Uz Oldridža najraspoloženiji bio je Pati Mils sa 22 poena, dok je sjajnu partiju u redovima Orlanda pružio Nikola Vučević, koji je stigao do dabl-dabla (20 poena, 10 skokova).

Rezultati:

Indijana  - Klivlend 106:111

Bruklin - Detroit 100:105

Atlanta - Dalas 112:97

Nju Orleans - Memfis 95:110

Oklahoma - Vašington 114:98

San Antonio - Orlando 107:92

Denver - Toronto 112:93

Juta - Čikago 105:96 (posle produžetka)

Sakramento - Milvoki 111:104

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • salka

    2. februar 2016 | 08:22

    svaka cast doktore!!!

  • Goran

    2. februar 2016 | 10:11

    Uz Jokića i Marjanovića na centarskim pozicijama plus Raduljica kao izmena, uz bombardovanje Bogdana i Bjelice a pod dirigentskom palicom majstora Tea mi smo evropski DREAM TEAM !!!

  • Ja

    2. februar 2016 | 10:10

    Sta zna dete sta je 27 poena u NBA...bravo majstore :))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA