Vraća se teniser koji može da napravi probleme Đokoviću!

Huan Martin del Potro se vratio treninzima i uskoro bi trebalo da počne i da igra turnire

  • 27

Posle skoro godinu dana pauze zbog povrede, najbolji argentinski teniser Huan Martin del Potro vratio se treniranju i uskoro bi trebalo da počne i sa igranjem turnira. On je u video poruci potvrdio da se vraća na teren i da će prvi turnir igrati već 15. februara u Delrej Biču.

- Dugo sam čekao ovaj trenutak, ali danas konačno mogu da vam saopštim da se vraćam turnirima. To će se dogoditi u Delrej Biču, na turniru koji startuje 15. februara.

- Ranije sam najavljivao svoj povratak u januaru ili februaru, ali sada mogu definitivno da potvrdim da će to biti u Delrej Biču - istakao je Del Potro.

>>> AMERIKANCI OTKRILI ĐOKOVIĆEVU SLABU TAČKU: Evo kako da pobedite Novaka!

Mnogi smatraju da bi nekadašnji svetski broj 4, koji je i Gren slem šampion, jer je slavio na US openu 2009. godine, mogao da napravi ozbiljne probleme Đokoviću da ga povrede nisu omele, zbog kojih je u više navrata pravio duge pauze.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Argentinac je bio u samom vrhu svetskog tenisa, ali je imao pehove sa povredama kada je bio na vrhuncu karijere i kada je trebalo da nastavi sa dobrim rezultatima, posle osvajanja Gren slema.

Sa Đokovićem ima skor 11:3, a pobedio ga je u meču za bronzu na Olimpijskim igrama u Londonu. Njihovi mečevi su po pravilu bili izjednačeni i najčešće se igralo tri setova na Mastersima i običnim turnirima.

S obzirom na to, kao i na činjenicu da Đoković sada totalno dominira svetskim tenisom i da faktički nema dostojnog rivala, mnogi teniski stručnjaci smatraju da bi on mogao da bude najveća Đokovićeva pretnja u narednih nekoliko godina, ukoliko ne bude imao problema sa povredama.

Sam Đoković sa oduševljenjem je pozdravio povratak Del Potra na teren.

- Očekujem Del Potra da igra u Majamiju! Ajmo, Delpo - poručio je Đoković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zule

    4. februar 2016 | 01:16

    Delpo je dobar i posten momak. Zao mi je sto su ga povrede udaljile od terena. Sumnjam da moze u prvih deset, preduga je to pauza. U svakom slucaju lijepo da se vratio. Sretno Delpo!

  • Petar XXL

    4. februar 2016 | 01:32

    Del Potro je veoma dobar igrac, ali posle pauze od godinu i vise, dali stvarno mislite da moze napraviti problem Novaku? Novak je za sada nedodirljiv teniser na planeti zemlji. Osvojuce sva cetiri GS plus zlato na OI u Riu.

  • Ivan

    4. februar 2016 | 10:04

    Jedan od najboljih likova na turu. Iznad svega, dobar čovek i fer igrač. A Soderling!? Pišite nešto o njemu! Šta je s tom mononukleozom!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA