Vazura: Živković bi mogao da prođe kao Pantić

Sportski direktor Partizana o Živkoviću, dugovima, transferima...

  • 46

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura izjavio je da je dug kluba deset miliona evra, a bio je, podsećamo, 15 kada je stigla nova uprava. 

Gostujući na televiziji N1 Vazura je ipak najviše vremena potrošio da se još jednom osvrne na "slučaj" Andrije Živkovića, koji je uprkos apelima i molbama svih struktura u klubu, od ekonoma do vrha, odbio da produži ugovor i na taj način stavio crno-bele u situaciju da mora da plaća penale u iznosu od 2,5 miliona evra.

>>> Ništa od Kine - Oumaru definitivno ostaje u Partizanu!

Vazura je rekao da bi Partizan bio u daleko povoljnijoj finansijskoj poziciji da je Andrija nedavno prihvatio ponudu Premijerligaša (nezvanično je u pitanju Everton)

- Mi smo za Živkovića imali zvaničnu ponudu od 10 miliona, i da je prihvatio, rešili bi se neki problemi, gde bi svi bili zadovoljni. Ali, Andrija i njegovi zastupnici, zajedno sa ocem, su je odbili pod izgovorom da je teška liga, jer se radi o Engleskoj - rekao je Vazura, dodavši:

Printskrin: N1 Printskrin: N1

- Mi smo rekli "dobro", hajde onda da problem rešimo na neki drugi način, a taj način je da produžimo ugovor da bi Partizan mogao da zaradi, ali ni u tom slučaju nismo naišli na dobru volju druge strane.

Na konstataciju novinarke da je Živković kažnjen jer ga je bivša uprava prevarila, Vazura je kao iz "topa" odgovorio:

- Nije on kažnjen, samo je sklonjen i trenira zasebno -  rekao je, a potom objasnio zašto Ivan Tomić na proleće neće računati na najboljeg igrača:

- Vidite ovako, mi sada pravimo tim. Nijednom igraču, sem Andriji, ugovor ne ističe za šest meseci, i mi hoćemo da pravimo tim sa tim igračima, hoćemo stabilnost. Mi smo na pripremama pravili odlične rezultate, ali o tome niko nije pričao, već su svi pričali samo o Andriji. Nije samo Andrija tu bitan, važni su i ostali igrači od kojih očekujemo da budu oslonac tima za budućnost.

>>> Partizanova devetka ima 16 godina! Pogledajte kakvog napadača budućnosti imaju crno-beli! (VIDEO)

Printskrin: N1 Printskrin: N1

Vazura se i dalje nada u povoljan ishod, mada su šanse da se Andrija predomisli izražene u promilima.

- I dalje postoji šansa da potpiše ugovor. Sigurno da nije dobro po njega što ne igra - podsetio je Vazura i na sličan slučaj još jednog "odbeglog" - Danila Pantića.

- Eto, i sa Pantićem smo imali slučaj igrača koji nije želeo da potšpiše ugovor, pa je pauzirao šest meseci i evo, ne igra već 15 meseci. Možda baš zbog tih šest meseci. Mi samo želimo da zaštitimo klub.

Generalni direktor Partizana tvrdi da je sve i dalje u Andrijinim rukama.

- Postoji problem koji samo on može da reši, ali on sve prebacuje na oca i menadžere. A sve je na njemu. Molili smo ga svi, zaposleni, škola... Mogao je da reši problem. Nije on došao pre godinu dana. Odrastao je u Partizanu, došao u prvi tim, Partizan je od njega napravio to što jeste. Imao je moralnu obavezu da produži ugovor. Igrač Partizana ne sme tako da se ponaša.

>>> Klinac koji je potpisao za Partizan do 2019! Pare me ne zanimaju! (VIDEO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Sa ocem igrača Jovicom, kao i sa Andrijinim zastupnicima, jednostavno se nije moglo naći kompromisno rešenje, kaže Vazura.

- Čuo sam neke stvari koje mi se nisu svidele tokom razgovora sa njima (menadžerima, ocem). Da oni dobiju 14 miliona evra, a ne Partizan, a da Partizan dobije sve što ide preko 14 miliona evra. Dakle, oni su već odredili cifru koju mogu da dobiju.

Vazura je podvukao da suma koju bi Partizan, da je Živković produžio ugovor, pa bio prodat, ne bi bila najveća zarada od transfera igrača.

- Nije to ogromna cifra, prodvali smo i za veće sume. Zaradili smo veliki novac od prodaje igrača poslednjih godina, prvi smo u regionu po proizvodnji i prodaji igrača. I zaradićemo još narednih godina jer imamo sve više dece koje priključujemo ekipi.

>>> Novinar na TV Partizan: Da se slučaj Živković dogodio Zvezdi, neko bi bio ubijen! (VIDEO)

 Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Usledilo je pitanje otkud je onda Partizan u tolikim dugovima ako već zarađuje toliko od prodaje igrača?

- Kada je aktuelna uprava došla 1. januara prošle godine, zatekla je 15 miliona. U međuvremenu smo igrali Evropu što nam je mnogo značilo. Zaradili smo određeni novac i smanjli smo deo duga, tako da sada funkcionišemo normalno. Trenutni dug je nekih deset miliona evra. U tom dugu su bivši igrači i menadžeri koji imaju razumevanja za naše probleme, pa mogu da čekaju bolje vreme.

Vazura je kao dobar primer poslovanja aktuelne uprave naveo podatak da je svojevremeno sprečena prodaja Šaponjića za 2,6 miliona evra, što je bio plan prethodnog rukovodstva, a da je mladi napadač potom prodat Benfiki za četiri miliona.

- Prodali smo par igrača u ovom prelaznom roku. Najveći transfer je Šaponjić i od  toga ćemo da živimo, Partizan tako funkcioniše, sam se izdržava.

Eliminacija iz Liga Evrope, kaže generalni direktor Partizana, bila je težak udarac po klub.

- Fudbal je to. Imali smo sve u svojim rukama. Vođstvo protv Augzburga, šansu na 2:1 za njih, ali na kraju smo bili kažnjeni. Da smo prošli dalje u Evropi sigurno je da nam navijači ne bi zamerili zbog loših igara u domaćem prvenstvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zakonodavac

    15. februar 2016 | 12:13

    Prvi u regionu po proizvodnji i prodaji igraca?Dinamo je za njih spejsatl.Dok Dinamo prodaje svoje igrace za ozbiljne pare,ovi iz Partizana se prodaju za kikiriki kojekakvim investicionim fondovima.Oni prvi?

  • dejan

    15. februar 2016 | 12:45

    Nasao ko ce da govori o moralu,cuti bre I ostavi Zivkovica na miru.Podrska za Andriju,izdrzi brat samo jos malo I ne obaziri se na ove ljude.

  • Peki

    15. februar 2016 | 12:47

    Vazuro, mojne da zezaš narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA