Džordan napunio 53 godine, pogledajte kako izgleda njegova orginal krštenica! (FOTO) (VIDEO)

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Majkl Džordan napunio je 53 godine

  • 12

Jedan od najboljih košarkaša, a možda i najbolji svih vremena na svetu, Majkl Džordan napunio je u sredu 17. februara 53 godine.

>>> Na današnji dan Džordan je izveo najčuvenije zakucavanje u karijeri! (VIDEO)

"Leteći Majkl" kako su ga zvali zbog svoje sposobnosti da ostane u vazduhu kod skoka duže od ostalih, ostaće zapamćen po neverovatnim poenima, zakucavanjima koja prkose zemljinoj teži i šest titula sa Čikagom i to po tri vezane u nizu (1991-1993. 1996 -1998)

Trebalo bi dosta vremena kako bi nabrojali sve njegove rekorde i priznanja koja je dobijao. Dovoljno je reći da je šest puta osvajao NBA ligu sa Čikago Bulsima i da je u svih tih šest finala proglašavan za najboljeg igrača finalne serije.

Džordan je dva puta pobeđivao na Ol-star takmičenju u zakucavanjima, a pamtiće će se njegov duel sa legendarnim Dominikom Vilkinsom.

Da bi igrač bio kompletan u košarci, potrebno je da poseduje igru u oba pravca. Legendarna 23 Čikago Bulsa drži rekord po ukradenim loptama u jednom poluvremenu. Džordan je za dve četvrtine uspeo da oduzme čak osam lopti protivnicima.

Ali, najveći uspeh je to što je svoju karijeru gradio u doba možda i najbiljih igrača NBA svih vremena  Karim Abdul Džabara, Medžika Džonsona, Larija Birda i ostalih.

Ipak, najzanimljivije je da se na njegov 53 rođendan pojavila njegova krštenica od dana rođenja koju je objavio Darel Roven na svom twitter nalogu, a o pogledajte OVDE

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    17. februar 2016 | 21:49

    Nije jedan i nije mozda nego najbolji svih vremena

  • Metla ali brezova...

    17. februar 2016 | 20:39

    Najveći,neponovljivi...jedan je Dzordan!

  • Aaaa

    19. februar 2016 | 01:27

    Dzordan je celu svoju karijeru igrao vrhunski, od ruki sezone do zadnje kad je vec imao 40godina! U poslednje vreme svi ubacuju Karija kao da ce biti najbolji svih vremena...mozda moze da bude najbolji suter svih vremena ali kompletniji igrac ne moze nikako da bude! Kari ima 28godina, ovo mu je prva sezona gde je stvarno extra, Dzordan je u tim godinama imao 6 perfektnih sezona tako da je suludo porediti njih dvojicu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA