Atletska dvorana dobila dozvolu! Sve spremno za spektakl (FOTO)

Atletsku kuću obišli Udovičić, Jevrosimović i Nerić

  • 3

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je zajedno sa državnim sekretarom Ministarstva odbrane Nenadom Nerićem i predsednikom Atletskog saveza Srbije Veselinom Jevrosimovićem obišao Atletsku dvoranu u Beogradu, uoči svečanog otvaranja 1. marta, kada će biti održan i Serbian open miting u zatvorenom.

- Danas je dobijena upotrebna dozvola i atletika je, nakon pet godina od inicijative za izgradnju, konačno dobila svoju kuću - rekao je Udovičić i dodao da je 2015. otvoren Nacionalni trening centar za gimnastiku u Kostolcu, a da će pored atletike, ove godine i vaterpolo dobiti svoj trening centar.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta Foto: Ministarstvo omladine i sporta

>>> Ivana napada državni rekord u sprintu u novoj atletskoj dvorani! (VIDEO)

Udovičić je naglasio i da su u prethodne dve godine izgrađeni atletski stadioni u Vršcu i Kruševcu, a da se ove godine očekuje otvaranje atletskog stadiona u Novom Pazaru.

- Ono što je važno jeste da stvorimo uslove da se naši sportisti pripremaju u Srbiji. Zbog toga je naš glavni cilj razvoj sportske infrastrukture - istakao je ministar. On se zahvalio i Ministarstvu odbrane i svim prethodnim ministrima koji su vredno radili i zalagali se za ovaj projekat.

Za izgradnju Atletske dvorane Ministarstvo odbrane je dalo zemljište na korišćenje, a izgradnju je finansiralo Ministarstvo omladine i sporta. Dvorana je multifunkcionalna, pa će je, osim sportista, koristiti i rekreativci, a prilagođena je i osobama sa invaliditetom.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta Foto: Ministarstvo omladine i sporta

- U ovakvoj dvorani svi kadeti i svi oni koji se školuju u sistemu odbrane biće u prilici da koriste jedan savremeni objekat za atletiku, jedini takvih kapaciteta u ovom delu Balkana - rekao je državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nenad Nerić. On je istakao i da je nosilac celokupne aktivnosti u sistemu odbrane Vojna akademija, kao i da će uoči svečanog otvaranja koje je zakazano za 1. mart, u dvorani biti održana kontrolna takmičenja.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović izrazio je veliko zadovoljstvo činjenicom da je kraljica sportova dobila svoj krov nad glavom i rekao da će ovaj objekat iz korena promeniti sliku ne samo atletskog, već i srpskog sporta.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta Foto: Ministarstvo omladine i sporta

- Atletski san je ostvaren. Ne možemo više da kažemo da nemamo uslove, imamo ih, i to svetske. Želim da se zahvalim premijeru Vučiću, Ministarstvu omladine i sporta na čelu sa ministrom Vanjom Udovičićem, kao i Ministarstvu odbrane uz čiju pomoć smo izgradili atletski hram, jedinstven u ovom delu Evrope - rekao je Veselin Jevrosimović.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta Foto: Ministarstvo omladine i sporta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sport

    18. februar 2016 | 16:21

    Ime Duško Korać, čovek nije dočekao da atletika dobije svoje mesto u ovoj državi, ali svojim zalaganjem zaslužuje svako počast

  • JS

    18. februar 2016 | 13:43

    Najzad.:) Da devojke i momci u njoj dostignu i licne i svetske rekorde. A mi sa njima da se radujemo. Bravo za ASS.

  • Goran

    26. februar 2016 | 09:08

    Da se zove Duško Koraċ!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA