Sumanuta klauzula kojom je Real ucenio Junajted u transferu Di Marije!

Objavljen ugovor koji su 2014. godine potpisali španski i engleski gigant

  • 2

Dok je trajala transfer saga Anhela Di Marije, njegov tadašnji klub madridski Real je "proturio" i jednu vrlo interesantnu klauzulu u ugovoru sa Mančester junajtedom, u koji je Argentinac prešao te 2014. godine.

Di Marija je imao jako loš status u Realu, a Junajtedu je prodat za rekodnu sumu u istoriji kluba od 75 miliona evra. Nije ta saradnja urodila plodom, pa je jedan od najboljih argentinskih reprezentativaca sreću našao u Pari Sen Žermenu.

Da se vratimo onda na potez Reala.

"Football Leaks" je objavio ugovor španskog i engleskog giganta, u kom se nalazi i klauzula po kom bi Junated plaćao penale ukoliko bi kasnije prodao Di Mariju nekom klubu iz španske Primere.

Da je Junajted kojim slučajno prodao Di Mariju 2015. godine španskom klubu, Realu bi platio 50 miliona evra. Četrdeset miliona bi iznosila kazna da je takav transfer odrađen 2016. godine, a 30 miliona bi to bilo da je transfer obavljen 2017. godine.

Ali ni tu nije kraj. U ugovoru se nalazi i Barselona!

Da je Junajted prodao Di Mariju upravo katalonsko, klubu i nakon 2017. godine do 2019. godine, kada mu je isticao ugovor, Realu bi opet moralo sa "Old Traforda" da se isplati 30 miliona evra.

Nezvanično, katalonski klub je bio zainteresovan za Argentinca!

Sreća po Mančester pa je naredna stanica Argentinca bila Pariz, a klub je napustio za 44 miliona funti.

Šta bi bilo da je igrač zaista želeo da ode, na primer, u Barselonu, Atletiko Madrid, Sevilju? Kakav je vaš stav po ovom mišljenju?

Transferi, tračevi

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA