Zvezdinom hokejašu polomljen nos na derbiju, ozbiljne kritike na račun sudija (VIDEO)

Neke kazne su već izrečene, ali biće ih još zbog tuče na kraju druge trećine

  • 0

Tokom hokejaškog večitog derbija u "Pioniru" došlo je do tuče između igrača Crvene zvezde i Partizana na kraju druge trećine. Pošto su se strasti smirile, sudije su analizirale sukob, pa su oba tima odlučujući period počela bez četvorice igrača.

Sudije su disciplinskom kaznom, koja ne podrazumeva suspenziju, isključile do kraja meča igrače Partizana Komazeca, Filipovića, Ćukovića i igrače Zvezde Pajevića, Cvika i Anića.

Najdeblji kraj izvukao je upravo igrač crveno-belih Ivan Anić, kome je slomljen nos na dva mesta, i nakon što otok splasne ići će na operaciju. Najratobroniji Dominik Crnogorac (Crvena zvezda) i Nenad Raković (Partizan) zaradili su kaznu igre i automatski su suspendovani, pišu "Novosti".

Za ostale kazne će se pitati Bogdan Dabović, direktor takmičenja.

- Nervoza, tesan rezultat, veliki ulog, sjajan ambijent na tribinama bili su okidač za igrače. Problem je i to što dvorana "Pionir" ima samo jedno mesto za izlazak u svlačionicu. Igrači nisu bili razdvojeni, došlo je do čarki, guranja... Tek kada dobro analiziramo snimak videćemo ko se tukao, ko je razdvajao. Ne zaboravimo da je ovo sport pun naboja, da se ovo dešava - naglašava Dabović.

Foto: SHLS Foto: SHLS

Zvezdin trener Nenad Milinković primećuje da su sudije morale da bolje odrade svoj posao.

- Kod igrača se osetila velika želja za dokazivanjem, pobedom, a u naelektrisanoj igri dovoljna je mala čarka za incident. I sudije su mogle bolje da odreaguju, da klizalište prvo napuste gosti - primećuje Milinković.

Njegov stav deli i strateg Partizana Nemanja Janković.

- Ispustili su (sudije) kontrolu utakmice, donosili sumnjive odluke. Ulog jeste bilo prvo mesto pred plej-ofa, ali nama je bilo bitnije da vidimo gde smo u ovom trenutku. Nije bilo nikakve namere, jer kod nas, hokejaša, tuča izbije i završi se. Posle je sve normalno, što se videlo u trećoj trećini - rekao je Janković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA