JEVROSIMOVIĆ: Ispunjen je atletski san koji su sanjali mnogi pre nas

Predsednik Atletskog saveza poručio je da us vrata nove dvorane otvorena za sve koji žele da se bave atletikom

  • 1

Tokom svečanosti otvaranja Atletske dvorane, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović istakao je zahvalnost svima onima koji su doprineli ispunjenju atletskog sna u Srbiji.

Ovog prvog marta zvanično je otvoren i prvi Internacionalni miting u Beogradu.

>>> ISTORIJSKI TRENUTAK: Tomislav Nikolić svečano otvorio Atletsku dvoranu!

- Dobrodošli na svečano otvaranje prve atletske dvorane u regionu i prvog atletskog mitinga u Srbiji. Na ulasku u dvorani stoji tabla: "Ovaj objekat je izgradila Vlada Srbije". To je ista Vlada koja je izgradila deset atletskih stadiona, kao i ovaj hram atletike. Kao predsednik ASS, u ime svih atletičara i atletskih radnika, želim da se zahvalim što kraljica sportova dobija krov nad glavom - rekao je Jevrosimović, i dodao:

- Zahvaljujem se predsedniku Tomislavu Nikoliću, koji svojim uticajem kao bivši atletičar pomaže razvoj sporta, premijeru Aleksandru Vučiću koji je od početka učestvovao u projektu, i uz čiju pomoć smo dobili infrastrukturu. Zahvaljujem se ministru sporta i omladine Vanji Udovičiću, kao i Bratislavu Gašiću i ministarstvu odbrane i (državnom sekretara u MO) Zoranu Đorđeviću, koji su na pravom primeru pokazali kako dva minsitarstva treba da sarađuju.

 

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

>>> Novak sa Jelenom i braćom došao na otvaranje atletske dvorane (VIDEO)

- Takođe, zahvaljujem se Gradu Beogradu i gradonačelniku Siniši Malom za pomoć organizacije Evopskog prenstva 2017. godine u Areni. Zahvaljujem se svim bivšim ministirma i sportskim radnicima koji su učestvovali, sponzorima koji su promovisali interes kompanije kroz promociju ovog sporta. Po obodima dvorane vidi se da ima dosta onih koji sponzorišu atletiku. Hvala vam što ste ispunili atletski san koji su sanjali mnogo pre nas. Objekat sertifikovan od strane Svetske atletske federacije. Već od sutra su vrata širom otvorena za sve selekcije, pa tako i za škole i one koji žele da se bave atletikom. Roditelji, dovedite decu, atletika je bazičan sport, jer ako ne nauče da trče, to može biti hendikep i u nekim drugim sportovima. Uživajte u takmičenju, a takmičarima želim još bolje rezultate - zaključio je Jevrosimović.

Predsednik Evropske atletske federacije Sven Arne Hansen čestitao je na fantastičnom danu za srpsku atletiku.

- Radujemo se ovom mitingu, a pogotovo činjenici da je atletika jako važna u Srbiji. Sledeće godine imamo ovde ćemo gledati i Evropsko dvoransko prvenstvo. Želim svima sreću - poručio je Hansen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA