PRETI NAM HAOS: UEFA kaže da je Partizan oštećen za penal i gol u derbiju!

Iz Niona stiglo mišljenje da je Partizan oštećen za penal i da mu je poništen i regularan gol u 46.minutu 150. Večitog derbija

S obzirom koliku je buru podigao 150. Večiti derbi kada su u pitanju sudijske odluke, Fudbalski savez Srbije se obratio Sudijskoj komisiji UEFA sa molbom da pošalje stručno mišljenje o spornim detaljima sa utakmice u Humskoj.

Prema uvidu "Novosti" u dokument koji je stigao iz Niona i koji je potpisalo više stručnjaka, jasno je da je Sudijska komisija UEFA procenila da je Partizan oštećen za penal u 12.minutu, a da mu je poništen i regularan gol u 46.minutu i da nije bilo ofsajda.

Ipak, Sudijska komisija FSS je odlučila potpuno drugačije - utvrdila je da glavni sudija Vlado Glođović nije pogrešio kada nije dosudio penal za Partizan u 12. minutu, ali da jeste njegov pomoćnik Nemanja Petrović u 47. minutu kada je Nemanji Mihajloviću poništen gol zbog ofsajda.

List navodi da je mišljenje UEFA naišlo na neodobravanje jednog za sada neimenovanog člana Sudijske komisije FSS , koji se usprotivio ovakvom razvoju događaja, a cela  višečasovna sednica komisije poprimila je karakter skandala kada ni jedan od petorice članova nije želeo da stavi potpise na svoje konačne odluke kada su saznali da će saopštenje sa sastanka da se pojavi u javnosti posle logičnog i velikog pritiska novinara i sportske javnosti.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić i potpredsednik Slaviša Kokeza najavili su preispitivanje rada sudijskih organa FSS na sednici Izvršnog odbora FSS koja će biti održana u petak.

"Sudijska komisija FSS je nezavisno telo naše organizacije koje ima punu autonomnost u donošenju odluka, ali imajući u vidu sve okolnosti prilikom analize spornih događaja sa utakmice između Partizana i Crvene zvezde, odnosno navodne jednoglasne odluke članova komisije i posebno njihove reakcije da ne potpišu zapisnik sa odlukama koje su doneli, postoji osnovana sumnja u rad iste. Zbog svega navedenog, a pre svega odsustva obaveze da se pismeno prihvati odgovornost za donetne odluke, rad sudijskih organa FSS biće pod lupom članova Izvršnog odbora FSS", ističe se u zajedničkoj izjavi Karadžića i Kokeze za sajt FSS.

Posle svega, sada možemo da postavimo pitanje kakve će posledice imati srpski fudbal kada UEFA ovako utvrdi greške sudija ili loš rad, a podsećamo da je Glođović jedan od onih sa evropskom značkom, sa iskustvom suđenja u kvalfikacionim utakmicama evropskih takmičenja.

Hoće li biti sankcija za FSS, i šta će se dešavati u budućnsoti kada bude novih spornih situacija?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    4. mart 2016 | 10:27

    PONISTITI NAMESTENO I LAZIRANO "PRVENSTVO" PREMIJER LIGE, PREZADUZEN I POHARAN FK OD SVOJIH LEGENDI KOJI SADA "VODI" ABOLIRANI KADAR U SLUZBI REZIMA POD HITNO POSLATI NA ZASLUZNO MESTO-4 LIGU !!! PARTIZAN IZNAD SVIH !!!

  • Milos

    4. mart 2016 | 09:56

    Zar je UEFA trebala ikom normalnom da vidi da je Partizan ostecen? Sudiske greske se dogadjaju ali je veci skandal kad se te greske brane na ovakav nacin. Sramotno. Sad do kraja treba raskrinkati ovu sudisku mafiju jednom za svagda. Nek otvoreno priznaju ko vrsi pritisak da se ovako sudi a onda i da se preko komisije zataskava. Dosta je bilo!

  • Franc

    4. mart 2016 | 09:57

    A sta kaze nasa napredna sudijska komisija?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA