Šarapova priznanjem šokirala ceo svet! (VIDEO)

Ruska teniserka je objavila da je bila pozitivna na doping testu tokom Australijan opena

  • 46

Ruska teniserka Marija Šarapova objavila je na vanrednoj konferenciji da je pala na doping testu tokom Australijan opena. Šarapova, trenutno sedma teniserka sveta, sazvala je konferenciju za medije dan ranije, koju je ceo teniski očekivao sa nestrpljenjem.

>>> NE ŽELIM OVAKO DA ZAVRŠIM KARIJERU: Šarapovu čeka drakonska kazna zbog dopinga!

Supstanca na koju je bila pozitivna zove se Meldonijum. Priznala je da je uzela 12. decembra prošle godine, a ističe da nije znala da više nije dozvoljena od kako su se promenila pravila za 2016. godinu.

Svi su očekivali da će Ruskinja objaviti da ide u penziju. A Maša je šokirala sve priznanjem da je pala na doping testu zbog uzimanja medikamenta koji se uzima za lečenje bola u grudima i prevenciju srčanog udara, ali takođe i za poboljšanje performansi sportista i njihovu izdržljivost, pa se našao na listi zabranjenih Svetske anti-doping agencije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Medikament meldonijum počela sam da koristim dok je još bio na listi dozvoljenih supstanci, a nisam znala da su se pravila promenila u 2016. godini i da je to postalo nedozvoljeno sredstvo.

- Snosim punu odgovornost zbog svog postpuka. Pismo od WADA o promenama naredne sezone dobila sam 22. decembra, a novu listu zabranjenih supstanci nisam pročitala.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Meldonijum sam prvi put počela da koristim 2006. godine, zbog toga što sam često bila bolesna. Imala sam i nedostatak magnezijuma u organizmu, a pojavili su se i znaci dijabetesa - obrazložila je Marija Šarapova.

Ruskinja je u karijeri osvojila 35 WTA titula, među kojima i pet na Gren slem turnirima. Ona ima trofeje sa sva četiri gren slema, a samo je Rolan Garos osvojila dva puta, 2012. i 2014. Na Vimbldonu je pobedila 2004, na US openu 2006, a na Australijan openu 2008.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U karijeri je od turnirskih nagrada zaradila je skoro 37 miliona evra.

Poslednji meč odigrala je u januaru ove godine kada je na Australijan openu poražena od Serene Vilijams u četvrtfinalu.

Ovde pogledajte i njeno priznanje na konferenciji za medije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Templar

    7. mart 2016 | 21:43

    Da l' sme Serena da izadje i kaze cime je gruvaju ovi iz SAD sto garantuju za nju!?

  • Markos

    7. mart 2016 | 23:43

    Svi se dopinguju,samo budala može da veruje da se iskljućivo treningom dolazi do svetskih rekorda,zašto se Ameri ne kontrolišu?

  • Gile

    7. mart 2016 | 21:37

    Mašo, ja te volim!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA