Antidoping agencija ekspresno suspendovala Šarapovu!

Ruskinja će od 12. marta i zvanično biti suspendovana sve do okončanja postupka, saopštila je

  • 11

Semda teniserka sveta šokirala je ceo svet priznanjem da je koristila doping tokom Australijan opena.

Ruskinja je istakla da nije znala da je medikament zabranjem posle menjanja pravila za novu sezonu, pošto ga je godinama unazad koristila.

Sada se suočava sa drakonskom kaznom, koja će biti objavljena po okončanju celog slučaja.

>>> NE ŽELIM OVAKO DA ZAVRŠIM KARIJERU: Šarapovu čeka drakonska kazna zbog dopinga!

Spekuliše se da bi suspenzija mogla da bude u trajanju od dve godine, koliko je obično bila za ovakve slučajeve kršenja antidoping pravila.

Suspenzija za Šarapovu zvanično počinje već 12. marta a to je objavila Svetska antidoping agencija (WADA).

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- 26. januara Šarapova je priložila antidoping uzorak. Taj uzorak je analiziran od strane Svetske antidoping agencije u akreditovanoj laboratoriji i ispostavilo se da je pozitivan na meldonijum koji je zabranjen.

- Šarapova je 26. januara prihvatila otkrivanje meldonijuma u njenom uzorku. Šarapova će biti suspendovana od 12. marta i suspenzija će trajati do okončanja slučaja - piše u saopštenju agencije.

Ubrzo se oglasio i prvi čovek WTA tura Stiv Sajmon, koji je bio tužan kada je čuo vest da je Šarapova bila pozitivna na doping testu.

- Bio sam veoma tužan kada sma čuo vesti o Mariji. Marija je vođa i oduvek sam mislio da je žena sa velikim integritetom. Ipak, kao što je i Marija rekla, svaki igrač ima odgovornost prema tome šta unosi u telo. Ovo je sada u rukama Svetske antidoping agencije. WTA će podržati njihovu odluku - istakao je Sajmon.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    8. mart 2016 | 08:39

    CIM JE RUSKINJA IMA DA JE NEMA-DEMOKRATE ZAPADA PUNI MRZNJE KAD JE ONI BUDU KAZNJAVALI NE DACE KARIJERU MORATI ZABORAVITI NEGO NEZNAM DA NEUVEDU NEKU ZATVORSKU KAZNU !!!!!!

  • Mihailovic

    8. mart 2016 | 14:02

    Supstanca nije bila zabranjena, dozvolili su da se lek koristi ... To ne zasluzuje drakonsku kaznu ako si iz neznanja nastavio koristiti. Nikad se nezna koja kazna ocekuje Sarapovu jer i tu politika igra ulogu kao kod Troickog koji je kaznjen drakonski zbog straha od igle, a Gaske zbog heroina u urinu kaznjen tri mjeseca!

  • Gorcilo

    8. mart 2016 | 07:01

    Neko vreme bez vristanja i stenkanja na terenu. Hvala bogu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA