Da li Zvezda i Partizan treba da prihvate ponudu Evrolige?

Sastanak 23 kluba sa čelnicima Evrolige oko učešća u Evrokupu razrešiće mnoge nedoumice za sledeću sezonu

  • 59

Najbolji srpski košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan pozvani su Barselonu na sastanak sa čelnicima Evrolige (ponedeljak).

Na ovom sastanku biće razgovora samo o Evrokupu i o novom formatu takmičenja, a kako prenose izvori bliski Evroligi, klubovima će biti predočen i ponuđen trogodišnji ugovor u drugom po kvalitetu takmičenju.

Zvezdu će predstavljati direktor Davor Ristović a Partizan potpredsednik u odlasku Miroslav Berić i poslovni direktor Mlađan Šilobad.

>>> Zvezda i Partizan pozvani na razgovor o EVROKUPU: Na stolu je ponuda - ugovor na 3 godine

Osim Zvezde i Partizana još Evroliga je pozvala jo 21 klub: AEK, Aris, Limož, Strazbur, Bešiktaš, Galatasaraj, Unikahu, Valensiju, Gran Kanariju, Lijetuvos Ritas, Neptunas, Albu, Bajern, Bamberg, Uniks Kazanj, Lokomotivu Kuban, Cedevitu, Dinamo sasari, Palakanestro Ređana, i Akvila Basket Trento.

Međutim, Zvezda je u srpskim medijima otkrila da ne ide na sastanak zbog Evrokupa, već zbog razgovora o oba takmičenja i novom formatu.

>>> ABA dobija jedno mesto, ali to ne znači da će šampion ići u Evroligu!

Međutim, pravo pitanje je da li Zvezda i Partizan treba da prihvate ponudu Evrolige? Kada se pogleda lista pozvanih klubova, jasno je da se radi o ekipama koje po tradiciji i snazi navijača treba da igraju u Evrokupu. Pre svega jer predstavljaju mnogo slabije timove po popularnosti u svojim zemljama.

Činjenica je da su želje naših ekipe, pre svega Zvezde da igra Evroligu. Zato sad i čudi situacija u kojoj su crveno-beli na sastanku oko Evrokupa.

Ove sezone su igrama pokazali da zaslužuju da budu deo elite, pobediđivali su velike timove, došli na korka od ulaska u najboljih OSAM! Ali Evroliga pre svega gleda finansijski momenat. A realno je da srpski šampion ne može da parira budžetima i TV pravima Braselone, Reala, CSKA, Makabija, Panatinikosa, Olimpijakosa itd.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

>>> Bertomeu dobio dres Partizana! (FOTO)

Sa druge strane, Partizan koji se ove godine bavi revitalizacijom kluba, možda i ima interes da igra u Evrokupu, pa bi za njih to bila idealna opcija. Pre svega jer nisu na terenu izborili to pravo, a drugo što bi zbog finansija za njih Evrokup bio realnija opcija.

Bilo kako bilo posle današnjeg sastanka u Barseloni znaćemo kakva je situacija i povodom ovog takmičenja i da li će naši timovi igrati u Evrokupu.

Kakvo je vaše mišljenje povodom ove situacije? Napišite u komentaru.

(D.S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG

    14. mart 2016 | 13:01

    Zavisi šta tačno nude! Ako je prvaku ABA lige zagarantovano učešće u EL, onda je u redu da se potpiše EK! Ako ne izboriš plasman u EL onda i nije loše da imaš zagarantovan EK.... Drugačije-NIKAKO!

  • Aca

    14. mart 2016 | 13:40

    A zasto ne bi moglo da sve drzave bivse SFRJ igraju kvalifikacije a da pobednik aba lige ide direktno.To im ne odgovara jer bi imali bar 3 a mozda i 4 kluba u evroligi.Lopovi su to jer im uvek pomute poslove ekipe iz aba lige,ranije partizan sada zvezda,zablistaju i cedevita,cibona,olimpija.U sustini njima je bitan novac a ne kvalitet lige.

  • Zdrax100

    14. mart 2016 | 14:24

    Ne bi me cudilo da Bartomeu uvede pravilo da navijaci svih timova moraju da "pjevaju" DEFENSE,DEFENSE,posto pokusava da napravi neki evropski nba.mislim da bi i zvezda i partizan trebali da se okrenu fibi,kakva god da je,posto uleb forsira spanske i turske klubove zbog toga sto imaju najvise novca...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA