ZVEZDA PREŽIVELA DRAMU U PIONIRU: Crveno-beli srušili Cedevitu u produžetku (FOTO)

Srpski šampion bio u teškoj situaciji, ali je uspeo da povede 1:0 u polufinalnoj seriji

  • 91

Crvena zvezda slavi svoje Amerikance!!! Zahvaljujući trojkama Tarensa Kinsija i Kvinsija Milera u produžetku, crveno-beli su uspeli da preokrenu rezultat protiv Cedevite i povedu sa 1:0 u polufinalnoj seriji ABA Lige.

CRVENA ZVEZDA - CEDEVITA 97:88 (22:14, 15:29, 19:13, 26:26, 15:6).

CRVENA ZVEZDA: Kinsi 16, Rebić, Dangubić 4, Lazić 12, Micić, Tejić, Simonović, Gudurić 6, Jović 14, Miler 24, Cirbes 19, Štimac 2.

CEDEVITA: Pulen 24, Vajt 16, Katić, Pilepić 10, Babić 5, Žganec 1, Musa, Bilan 20, Mazalin, Gordić 10, Zorić, Arapović 2.

Sve je mirisalo na treći trijumf Zagrepčana protiv Zvezde ove sezone u ABA ligi, ali je Stefan Jović doneo produžetak košem u poslednjem napadu za Zvezdu u regularnom delu - 82:82. Dodatnih pet minuta u potpunosti su pripali crveno-belima, koji su od početka nametnuli igru koju su tražili svih 40 minuta.

U teškoj situaciji bio je domaći tim na pola minuta pre kraja. Cedevita je vodila dva razlike, a ideje nije bilo. Jović je ''gnjavio'' loptu, pokušao da odigra sa Cirbesom, ali se u poslednjem trenutku digao i flouterom, uz pomoć obruča, pogodio. Pulen je probao trojkom uz zvuk surene, ali je bio neprecizan.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Za razliku od prethodnih šuteva. Upravo je Cedevitin Amerikanac bio najzaslužniji što su se gosti odlepili u finišu meča. Pogodio je tri uzastopne trojke, a meč je završio sa 24 poena.

Pionir se probudio u pravo vreme i košarkaši Zvezde osetili su vetar u leđa po izlasku na parket za dodatnih pet minuta. Pet poena Kinsija, zatim osam Milera i bilo je jasno da će crveno-beli u Zagreb putovati sa 1:0 u džepu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Miler sa 24 poena i osam skokova. Cirbes je zabeležio 19 poena i 11 skokova, Kinsi je imao 16 poena, Jović 14, a Lazić 12.

Pored Pulena, najubojitiji u gostujućem timu bili su Bilan sa 20, Vajt sa 16, Gordić i Pilepić sa 10.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Možda Cirbes nije uzeo prvu loptu za Zvezdu na podbacivanju, ali je bio siguran pod svojom košem posle promašaja košarkaša Cedevite. Nemac je potom obezbedio novi napad svom timu i posle dva promašena bacanja Dangubića poentirao za prvo vođstvo crveno-belih - 2:0.

S druge strane je poentirao Bilan, da bi Pulen upropastio kontranapad Cedevite. Zvezda je krenula u kontraofanzivu i Dangubić je iznudio treći timski faul gostiju. Pritom je pogodio dva bacanja za 4:2. Dobra odbrana Zvezde rezultirala je poenima Milera za tri poena, a zatim je i Pulen napravio četvrti faul kojim su Zagrepčani ispunili bonus - 7:2.

Uspela je Cedevita da veže dva dobra napada i na polovini prve deonice smanji na poen zaostatka. Voker i Pulen su bili precizni, s druge strane Kinsi je pogodio iz karakterističnog šuta. Nekoliko spornih sudijskih odluka viđeno je u 6. minutu. Dangubić i Kinsi su dobili (ne)očekivane lične greške, a Gordić je pogodio samo jedno bacanje - 10:9.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

U pravom momentu Lazić je pogodio trojku za Zvezdu koja je potom odlično odigrala i u odbrani. Jeste Jović promašio, ali je Žorić faulirao pleja crveno-belih. Jović je promašio prvo, ne i drugo - 14:9. Nedugo zatim srpski reprezentativac je ponovo stao na liniju penala, ali je tada pogodio oba za 17:13, da bi Kinsi ubacio trojku (promašio dodatno bacanje) za najveće vođstvo u prvoj deonici - 20:13.

Na prvi odmor otišlo se rezultatom 22:14 za Zvezdu pošto je Miler pogodio za dva, dok Cedevita nije iskoristila svoj poslednji napad.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Mogla je Zvezda da stigne do dvocifrene prednosti na početku druge deonice, ali j Simonović promašio čist šut za tri poena. Bilan svoj nije za dva i Cedevita je smanjila na 22:16. Ipak, samo za kratko jer je Lazić vrlo brzo uzvratio - 24:16. Bilan je već u 2. minutu druge četvrtine postao dvocifren jer je sjajno iskoristio alej-ap. Ubacio je svoj 10. poen.

Cedevita je ubacila svoju prvu trojku u 3. minutu druge četvrtine i smnajila na 25:21, a zatim je Lazić promašio zicer. Kontru je morao da spreči Simonović, što je bio signal da Dejan Radonjić zatraži tajm-aut. Očajan potez napravio je Cirbes u 14. minutu meča. Bespotrebno je zaradio faul u napadu i to je bila njegova treča lična. To je Gordić kaznio trojkom za 25:26.

''Mrtve'' minute crveno-belih prekinuo je Kinsi iz ćoška, ali za dva poena. Već u sledećem napadu Amerikanac je zabeležio drugi faul. Potom i Miler svoj prvi. Poslao je Vajta na liniju penala koji je bio siguran za 28:27 u korist Cedevite. Nedugo zatim i Babić je pogodio trojku za 31:27 Zagrepčana, kao i Pulen za 34:27.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Radonjić je morao da zatraži minut odmora i Miler je vratio jednu trojku (30:34). Zatim je i Dangubić pogodio dva bacanja i Zvezda se vratila u igru (32:34). Taman što je Jović pogodio trojku za 35:36, Vajt je vratio iz ćoška - 35.39. Štimac na drugoj strani nije pogodio, ali nije sačuvao ni Bilana koji je ubacio 12. poen - 35:41.

Gudurić je zatim promašio za tri poena, ali je istrčao kontru psoel dodavanja Milera za 37:41. Cedevita je tražila tajm-aut i za 17 sekundi je ubacila dva poena. Pilepić je postavio konačan rezultat prvog poluvremena - 37:43.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Prednost Cedevite sa poluvremena istopila se za 90 sekundi. Za to vreme Jović je pogodio za dva, Miler za tri poena i na semaforu je stajalo 42:43. Ipak, za to vreme Dangubić i Kinsi su zabeležili treće lične greške. U momentu kada se publika probudila u Pioniru, Cedevita je vezala četiri poena. Međutim, Kinsi je pogodio za dva, ali ne i dodatno bacanje - 44:47.

Pulen je iz velike daljine pogodio za tri poena na ulasku u 26. minut i Cedevita je povela sa 50:46. Micić nije uspeo da vrati, ali dobra odbrana i skok Milera viđeni su s druge strane. Zatim je i Cirbes promašio zicer. Ne i zakucavanje u 27. minutu kada je smanjio na 48:52.

Nemac je urliknuo prilikom zakucavanja i iznervirao Žorića koji je dobio tehničku grešku. Kinsi je ubacio bacanje i zabeležio svoj 10. poen, da bi Lazić trojkom izjednačio rezultat 52:52. Isti igrač je ukrao loptu Cedeviti, a Miler je zakucao za 54:52. Mršić je zatražio tajm-aut, ali Zagrepčani tri napada nisu uspeli da iskoriste. Nije ni Zvezda...

Bilan je prekinuo crni niz Zagrepčana kada je ugurao Cirbesa u koš, a zatim je Gudurić pogodio za 56:54. Babić je iz odbojke izjednačio na 56:56, što je bio rezultat treće četvrtine.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Poslednja deonica počela je promašajem Gudurića za tri poena, ali ni Cedevita nije bila precizna. Potom su crveno-beli imali tri napada u jednom sve dok Cirbes nije pogodio uz faul (58:56).

Nažalost po crveno-bele Nemac nije pogodio bacanje, ali je dobio novu šansu iz popravnog. Prvo je pogodio, drugo promašio i pružio priliku Guduriću za popravni. Zvezda je povela sa 61:56. Vajt je rezultatski vratio Cedevitu trojkom uz zvuk sirene, ali potom novo zakucavanje Cirbesa - 63:59. Nedugo zatim i dva penala za 65:61.

Zvezda je u jednom napadu napravila čak tri faula, međutim nije dozvolila čist šut Pilepića. On jeste promašio za tri, ali Pulen nije - 65:64. isti igrač je i u sledećem napadu ubacio trojku i Cedevita je ponovo povela 65:67.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Gosti su otišli i na +4, ali je Kinsi pogodio za tri poena u pravom momentu. Potom je Vajt promašio, što je Jović iksoristio i vratio prednost na stranu Zvezde - 72:71. Ali Zvezda nema lek za Pulena. Pogodio je svoju petu trojku i na semaforu je stajalo 72:74 sve dok Cirbes nije pogodio za 74:74.

Na kratko, jer je i Pilepić bio precizan za tri poena. radonjić je zatražio tajm-aut na 140 sekundi pre kraja meča (74:77). U poslednji minut ušlos e rezultatom 78:78, ali je Pulen ubacio dva bacanja na 47 sekundi pre kraja - 78-80. Zatim je Cirbes ubacio za 80:80, ali i imao dodatno bacanje koje nije iskoristio. U skoku je Lazić napravio faul, što Babić nije propustio da realizuje - 80:82.

Do kraja je ostalo 27 sekundi,a  Jović je u finišu napada pogodio za 82:82. Lopta je zatim otišla Pulenu u ruke, Cedevitin Amerikanac je gradio napad, ali je Lazić odigrao odličnu odbranu. jeste Pulen uspeo da šutira, ali samo do obruča. Otišlo se u produžetak.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Pulen je i u nastavku pokušao trojkom da slomi crveno-bele odmah na početku, ali nije pogodio. Kao i Kinsi za dva,da bi  se u sledećem napadu ispravio i pogodio za tri - 85:82. Već u sledećem napadu i Miler je bio precizan van linije 6.75, a Gordić ga je prilikom šuta faulirao. Miler je bio precizan i sa penala za 89:82.

Vratila se Cedevita i smanjila na 89:86, ali je Miler ponovo pogodio trojku i zatim i dva bacanja za 94:86. Tačku na pobedu stavio je Lazić trojkom - 97:88

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Severac

    15. mart 2016 | 19:20

    Ove glavešine navijača mi strašno idu na živce, a veći sam Zvezdaš od njih deset puta....šta bre bojkotuju više, šta izigravaju nije mi jasno....degenerici! !!!!

  • Taras

    15. mart 2016 | 21:04

    Crknite franjevci glodarski,hahaha

  • Patrik

    15. mart 2016 | 18:33

    Zvezdo zgazi ih sve!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA