Milo Đukanović i Crnogorci rekli "ne" Evroligi!

Košarkaški savez Crne Gore zauzeo zvaničan stav u sukobu Evrolige i FIBA

  • 13

Sada je i zvanično - Košarkaški klub Budućnost iz Podgorice, ali i ostale ekipe iz Crne Gore u narednoj sezoni takmičiće se pod okriljem FIBA.

>>> Sukob FIBA - Evroliga ide pred Evropsku komisiju!

To je zvaničan i konačan stav Košarkaškog saveza Crne Gore koji je na adresu Međunarodne košarkaške federacije i njenom sekretaru Patriku Baumanu poslao predsednik KSCG Milo Đukanović.

Klubovi iz Crne Gore učestvovaće samo u takmičenjima pod jurisdikcijom FIBA - navodi se u pismu Crnogoraca prosleđenog FIBA.

Dakle, to u prevodu znači da će lider ABA lige iz regularnog dela sezone Budućnost, naredne sezone igrati novo takmičenje FIBA Liga šampiona, a ne Evroligu ili Evrokup.

Isto pismo FIBA je dobila iz hrvatskog, bosanskog i makedonskog saveza, a čeka se odluka saveza Srbije i Slovenije.

Kako će odluke Saveza uticati na budućnost ABA lige, trebalo da bude poznato u nedelju, kada je zakazana skupština regionalnog takmičenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    18. mart 2016 | 01:49

    Milo Đukanović-apsolutni vladar Crne gore.Ne zabeležen fenomen u svetu da jedan čovek ovako jaše jednu državu.Milo je verovatno i direktor kliničkog centra,turističke organizacije,folklornog sastava,selektor svih reprezentacija,predstavnik na Eurosongu....Fali vam samo još da ga stavite kao patrijarha ove vaše nepriznate crkve.

  • veljko

    18. mart 2016 | 07:41

    sto to nije rekao pre mege

  • Nole

    18. mart 2016 | 12:47

    Njih je evroliga odjavila kad ih nije pozvala na sastanak !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA