Zašto svet nije opleo po Mariju kad je rekao da su muški i ženski tenis dva različita sporta?

Britanski teniser dao je 2013. godine interesantnu izjavu

  • 14

Među onima koji su oštro kritikovali Novaka Đokovića zbog izjave o nagradnim fondovima u muškom i ženskom tenisu našao se i Endi Mari.

Britanac je, suštinski, rekao isto što i Novak: da ukoliko bi ženski tenis bio popularniji od muškog mogao bi više i da zarađuje.

>>> Dva Novakova odgovora koja svetski mediji nisu preneli jer onda ne bi mogli da ga napadaju

Međutim, Mari je ne tako davno govorio i suštinskim razlikama između muškog i ženskog tenisa, i tu razliku u formatima takmičenja opisao kao: dva različita sporta.

>>> ZAŠTO JE ĐOKOVIĆ U PRAVU? Ovo su razlozi zbog kojih su napadi na Novaka besmisleni i licemerni

- Nije stvar u tome da li je neko inferioran. Ja to vidim kao dva sporta, i to jer igramo pet setova. Ne kažem da muškarci rade napornije od žena, ali ako moramo da treniramo da bismo igrali po pet setova, razlika postoji. Isto kao kad se neko sprema da trči 400, a drugi 600 metara. Smatram da bi i žene trebalo da igraju na tri dobijena seta - rekao je Mari 2013. godine.

- Možda ne bi moralo da igraju u prvim rundama. Mislim da se momci više žale na to što oni igraju pet, a žene tri seta, nego što ima je problem jednak nagradni fond.

- Uvek sam za to da se na slemovima igra pet setova, zbog toga su ti turniri drugačiji. Radije bih da muškarci i žene igraju po pet setova. Tako je i bilo pre, u finalima, možda i na drugim većim turnirima. Tako da nije da žene ne mogu da igraju pet setova. Štefi Graf i Martina Navratilova i druge igračice su bile neverovatne tada, i u odličnoj formi - rekao je Endi Mari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA