FEDERER PROMENIO PRIČU: Zalažem se za iste nagrade u muškom i ženskom tenisu

I švajcarski teniser se uključio u debatu u nagradnim fondovima

  • 36

Švajcarski teniser Rodžer Federer nije imao diplomatski odgovor kao 2012. godine kada su u pitanju nagradni fondovi u muškom i ženskom tenisu.

Švajcarac sada smatra da bi teniseri i teniserke podjednako trebalo da zarađuju na turnirima.

- Apsolutno sam da se izjednače nagrade. Kada sam se borio da se poveća novčani fond, posebno na gren slemovima, bio sam svestan da će to uticati i na ženski tenis i zbog toga sam srećan. Nagrade su u isto vreme rasle - rekao je Federer, a prenosi Skaj Sport.

>>> Zašto svet nije opleo po Mariju kad je rekao da su muški i ženski tenis dva različita sporta?

Priču oko jednakosti zarada u muškom i ženskom tenisu pokrenuo je direktor u Indijan Velsu Rejmond Mur, izjavom da se teniserke "šlepaju" uz tenisere, zbog čega je kasnije podneo ostavku.

O istoj temi pričao i svetski broj jedan Novak Ðoković, koji je posle dodatnog objašnjenja istakao da bi teniseri i teniserke trebalo da budu ravnopravno nagrađeni za svoju igru.

Podsećamo, Federer je na istu temu pre četiri godine da "je sve do uverenja, i da zato beskrajna debata ne može ništa da promeni".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr_sokrstes

    25. mart 2016 | 12:23

    Rodzer Federer. Covek koji je harao svetskim tenisom sve do momenta dok se nije pojavio "novak djokovic!!! Koji je pokvario rodzerovu bajku... (i ne samo rodzerovu) i sam svestan da na terenu nema nikakvu šansu da izdominira u susretima sa novakom i da je novak neko ko ima veliku šansu da promeni istrijski tok događaja u tenisu... tj da Rodzer bude najbolji teniser svih vremena... samim ti Rodzer je prinuđen da se dodvorava publici i ostalima kako bi skrenuo pažnju na sebe na taj nacin... posto je u duelima i na rang listi izgubio... i pokušava da novaka prikaže u lošem svetlu... zalosno je to...

  • Zoran

    25. mart 2016 | 12:09

    Razdvojiti turnire pa da vidimo koliko će žene a koliko muškarci privući sponzora i publike na svojim mečevima.Ovako stvarno izgeda da se žene šlepaju uz muške igrače.

  • Boki

    25. mart 2016 | 12:23

    Nole, deri ih za kaznu. Kad ne zele da im nagradni fond bude veci onda neka se bore za utesna mesta na turnirima pa ce i dobijati manje pare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA