DARKO JEVTIĆ, POJAČANJE IZ ŠVAJCARSKE: Uverio nas je ovim golom da treba da igra za Srbiju! (VIDEO)

- Srbija je moja zemlja - rekao je mladi fudbaler, koji trenutno nastupa za poljski Leh

  • 4

Nedugo pošto je reprezentacija Srbije odigrala prijateljski meč sa Poljskom, u Poznanju je obavljen razgovor sa Darkom Jevtićem, doskorašnjim mladim reprezentativcem Švajcarske.

Izgleda da je momak rođen 8. februara 1993. godine posle razgovora sa potpredsednikom FSS Savom Milošević i selektorom Radovanom Ćurčićem spreman da zaigra za Srbiju.

Vezista trenutno nastupa za poljski Leh, za koji je odigrao 56 utakmica, a postigao 15 golova. Prethodno je prošao kroz školu Bazela, i prošao kroz sve mlađe reprezentativne selekcije Švajcarske.

- Srbija je moja zemlja, bila bi mi čast da zaigram za reprezentaciju ako dobijem poziv selektora Ćurčića. Verujem u sebe, navikao sam da se borim i tako krčim sebi put u karijeri. Nije mi nikada bilo lako, pa me zato ne plaše ni forma "orlova" ni očekivanja navijača - rekao je Jevtić za "Kurir" i dodao:

- Kada sam sanjao o profesionalnom fudbalu, nadao sam se da ću preko Bazela doći do velikog kluba. Nije ispalo tako i ne žalim. Zahvalan sam Švajcarcima na svemu što sam naučio kod njih, ali sada želim da iz Poljske dođem do cilja. Znam da ću jednog dana igrati fudbal u jednoj od najjačih liga, samo da me zdravlje posluži.

Nakon što je punih 13 godina bio deo sistema Bazel, igrao je i za Vaker i Inzbruk pre nego što je stigao u Leh.

Pogledajte i jedan od njegovih najleopših golova:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorcilo

    27. mart 2016 | 00:52

    Nemoj mali da igras za propalu reprezentaciju. Ostani gde si i ako ti daju drzavljanstvo prihvati ga oberucke, i jos ako te pitaju da igras za Poljsku i to prihvati. Nemas ti od Srbije nista. Bice ti kasnije zao.

  • Dribling

    27. mart 2016 | 09:25

    Za Srbiju i ne treba da se igra za pare,pare oni mlate vani, za nacionalni dres se igra srcem,koje nama nedostaje,želim ti da dodjes i da igraš,Srbija je Srbija,ma kakva god bila,doće i nama bolja vremena

  • Semajlirane pufne

    27. mart 2016 | 08:53

    Uh sto dobar promašio prazan gol..znam ceo scenario biće pozvan,odigraće koji minut prijateljske,neće dati gol i odmah će biti priče nije on za reprezentaciju..pa Tadić igra na istu poziciju i to u premier ligu i dečko ubija a za njega nema mesta...ma napolje bre cela uprava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA