Kolarov vs. Miha: Ko bolje šutira slobodnjake? (VIDEO)

Da li o beku Mančester sitija možemo govoriti kao nasledniku nekada najboljeg izvođača prekida na svetu?

  • 22

Možda je naša fudbalska repreznetacija godinama daleko od evropskog i svetskog krema, i ko zna koliko će još tavoriti na margini prosečnosti, ali jedno nam niko ne može osporiti - uvek smo imali vrhunske izvođače slobodnih udaraca. Izdvojili su  se oni levonogi.

>>> Kolarov golčinom iz slobodnjaka sprečio blam Srbije u Estoniji (VIDEO)

Nekada je Siniša Mihajlović sa velikim uspehom slao "bombe" u protivnčke mreže, a danas to jednako dobro radi i zamenik kapitena našeg nacionalnog tima Aleksandar Kolarov.

Postoji niz sličnosti između ove dvojice fudbalera. Obojica defanzivci, obojica sjajni u prekidima, obojica koriste levu nogu.

Takođe, zajedničko im je i to da su postizali neke jako važne golove za Jugoslaviju/Srbiju u momentima kada je njihovim saigračima napred nedostajalo kreacije da na drugi način probiju protivnika, pa je uvek je bilo "povuci-potegni" iz slobodnjaka.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Mnogi su umeli da kritiuju tadašnju reprezentaciju, prepunu velikih imena, da se previše oslanja na Mihajlovićeve neverovatne prekide, ali oslanjao se i Lacio pa je uzeo titulu u velikoj meri zahvaljujući golovima, kornerima i asistencijama "Bombardera iz Borova sela".

>>> Tri slobodnjaka koji su obeležili ludu fudbalsku noć u Evropi (VIDEO)

Elem, kada ne ide ofanzivcima, tada, kao po pravilu, stupaju njih dvojica na scenu. Dvadesetak, tridesetak metara, nije ni važno, lopta ide u gornji levi, gornji desni, gde god nanišane.

Mihajlović je svojevremeno, dok je vodio nacionalni tim često govorio da u Kolarovu vidi jedinog pravog naslednika i nije pogrešio, budući da je defanzivac Mančestera u narednim godinama postizao neke izuzetno efektne golove iz slobodnih udaraca, ali i iz igre. Ostaće upamćene njegove "bombe" protiv Velsa, i u gostima i u Novom Sadu, njegov sjajan pogodak protiv Francuske, prethodno i protiv Belgije i, naravno, ovaj poslednji sa Estoncima.

Da li smo u Kolarovu zaista dobili pravog naslednika Siniše Mihajlovića? Pred vama je kompilacija golova obojice, pa prosudite sami ko ima jači, precizniji i ubojitiji šut.

Golovi Kolarova

Golovi Siniše Mihajlovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • G

    30. mart 2016 | 15:43

    Glupo poredjenje. Pa Miha!

  • Gigsi

    30. mart 2016 | 17:05

    Miha je za njega izmislio fudbal!

  • Realnost

    30. mart 2016 | 16:18

    Miha Bog otac! Het trik iz slobodnjaka! Sta dalje da poredimo... Da ste rekli Žuninjo Pernambukano,pa da opet kazem da je Miha bolji :-P

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA