Majami kao sudbina za Novaka: Ovako je to bilo 2007. godine! Tada prvi Masters, sada svet pod nogama (VIDEO)

Tada je želeo da se umeša u borbu za broj jedan sa Nadalom i Federerom, sada je apsolutni vladar

  • 4
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Te, sada već davne, 2007. godine Novak Đoković je bio samo jedan srpski tinejdžer koji je osvojio svoj prvi Masters u karijeri.

Devet godina kasnije postao je rekorder po broju osvojenih turnira iz serije 1.000. Nanizao ih je ukupno 28, a prvi i poslednji su ostvareni upravo u Majamiju. Ceh je prvi platio Giljermo Kanjas, u nedelju veče je to bio Kei Nišikori.

>>> Pre 9 godina predvideo da će Đoković vladati svetskim tenisom (FOTO)

- Ovo mesto je posebno za mene, ovde sam osvojio svoju prvu veliku titulu i tako je sve krenulo. Vraćajući se deset godina unazad, nisam znao šta me očekuje. Tada sam se samo trudio da ostvarim što zapaženiji rezultat, probijao sam led kao mlad teniser koji je pokušavao da se umeša u borbu za broj jedan sa tada dominantnima Federerom i Nadalom - rekao je Đoković i dodao:

- Deset godina kasnije, ako se osvrnem na taj period, znam da sam, uz podršku familije i užeg tima, verovao u sebe i u to da ću osvojiti mnogo trofeja. Nisam mogao da zamislim koji su to brojevi, ali sada kada analiziram, to je neverovatno.

>>> Đoković je preko smartfona ćaskao sa svima vama! (VIDEO)

Sada sledi ono najvažnije - priprema za Rolan Garos i napad na jedini Gren slem koji mu nedostaje.

- Protekle dve godine sam bio nadomak osvajanja Rolan Garosa, pripreme će ostati manje-više iste. Sada treba dobro početi sezonu na šljaci, treba se i prilagoditi jer je to drugačija podloga, zahtevnija za noge i za druge mišićne grupe. Postepeno ću povećavati intenzitet i nadam se da ću u Parizu biti na vrhuncu - istakao je Srbin.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA