LIJU SUZE I PEVAJU: Himna ''You ''ll never walk alone'' nikad nije ovako zagrmela pre meča (VIDEO)

Emocije su preplavile stadion u Dortmundu pre početka meča i ujedinile su navijače Borusije i Liverpula

  • 11

Derbi četvrtfinala Lige Evrope igra se u Dortmundu gde domaća Borusija dočekuje Liverpul. Čim su žrebom određeni parovi, bilo je jasno da će u ovom dvomeču biti mnogo emocija.

>>> Navijači Dortmunda se pridružili Liverpulovim i zajedno skandirali Klopu (VIDEO)

Pre svega zbog Jirgena Klopa, aktuelnog trenera Crvenih, a ujedno i bivšeg trenera Dortmunda i ikone navijača ''Milionera''.

Osim njega, navijači dva kluba povezani su i pesmom ''You ''ll never walk alone'', koju i jedni i drugi pevaju pred i posle utakmica, a koju smatraju nezvaničnom himnom svog kluba.

Na Signal Iduna parku je više od 70.000 navijača pre početka meča ujedinjeno zapevali iz sveg glasa sa razvijenim šalovima. Osim žuto-crnih, razvijeno je i nekoliko hiljada crvenih u boksu za gostujuće navijače.

Pogledajte i sami kako je to izgledalo.

KAKO JE NASTALA PESMA YOU ''LL NEVER WALK ALONE I KAD POSTAJE POPULARNA MEĐU NAVIJAČIMA?

Originalna pesma nastala je još 1945. godine za mjuzikl Karusel, autora Ričarda Rodžersa (napisao muziku) i Oskara Hamesrtštajna (napisao reči). Premijerno izvedena na Brodveju 19. aprila 1945. godine.

Od tada je pročlo skoro dve decenije dok nije postala nezvanična himna čuvenog Liverpulovog kopa, ali i još nekoliko stadiona u Evropi (pored navijača Liverpula pevaju je i Seltikovi i Borusije Dortmund), a u poslednje vreme i širom sveta (neki od primera postoje u Japanu i Kini).

Foto: Profimedia/Press Association Foto: Profimedia/Press Association

Postaje popularna među navijačima Liverpula od 1963. godine, kada su Geri i Pejsmejkeri objavili svoju verziju pesme. Tada su navijači Liverpula iz čuvenog Kopa počeli da je pevaju u svojoj verziji. Kamera Bi Bi Si-ja je 1964. godine zabeležila snimak navijača koji horski pevaju pesmu na meču Liverpil - Arsenal.

Godinu dana kasnije komentator Bi Bi Si-ja je, komentarišući finale FA Kupa između Liverpula i Lidsa na Vembliju rekao da je You ''ll never walk alone, postala himna kluba i potpis Liverpulovih navijača.

Posle Liverpulovih navijača preuzeli su je i ostali. Ostalo je istorija, koja se ispisuje svakom novom utakmicom i pesma i dan danas živi na Enfildu,

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DocaPFK

    7. april 2016 | 21:54

    Nasih 500 navijaca se cuje glasnije...

  • Ogi

    8. april 2016 | 00:44

    Germani se ne ustrucavaju,ukradose sve,gotiku su maznuli iz Kijeva,izgradnju kuca od Luckih Srba i Poljaka,pivo od francuskih monaha itd.Nema stida,zamisli da pjevaju zajedno Grobari i Purgeri ,Bila je tako lepa!

  • Doktor

    8. april 2016 | 00:29

    Smaraju vise svi sa tom himnom,nista posebno lepa,ko i sa onom francuskom himnom,marseljezom,svi kao nesto lepa lepa a ona do mojega

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA