Maestralni Ronaldo odveo Real u 1/2 finale LŠ! Istorijski podvig Sitija (VIDEO)

Portugalac postigao het-trik na Bernabeu, De Brujne presudio Francuzima

  • 21

Liga šampiona je dobila prve polufinaliste za sezonu 2015/16! To su Real iz Madrida, koji je uspeo da stigne i prestigne prednost Volfsburga iz prvog meča, ali i Mančester Siti.

Nakon očajne igre u Nemačkoj i debakla od 2:0, Madriđani su u revanš meču slavili rezultatom 3:0 zahvaljujući svemogućem Kristijanu Ronaldu. Portugalac je postigao het-trik, ukupno 16 golova u LŠ ove sezone.

Sa dva brza gola u 15. i 17. minutu Ronaldo je najpre anulirao prednost Volfsburga, a pobedonosni je usledio u 77. minutu iz slobodnog udarca. Prvi het-trik Kristijana u nokaut fazi LŠ i 17. gol koji je postigao protiv nemačkih ekipa.

Utakmica za Real nije mogla bolje da počne jer je publika na Bernabeu videla dva brza gola. Zidan je mogao lakše da diše, ali opuštanja nije smelo da bude. Volfsburgov gol bi i te kako promenio utakmicu, ali Nemci nisu imali nogo prilika.

Najbolju u finišu prvog poluvremena kada je Širle ubacio u kazneni prostor, a Enrike napravio potez više. Vredi pomenuti i to da su gosti od sredine prvog poluvremena igrali bez povređenog Drakslera, jako bitnog igračla u timu.

Drugo poluvreme je donelo opreznu igru na obe strane, a najbolju priliku imao je Ramos u 65. minutu. Pogodio je stativu posle šuta glavom, a domaći igrači su tvrdili da je lopta prešla gol liniju.

To je bila uvertira za ono što je usledilo. Luis Gustavo je napravio prekršaj na nekih 22, 23 metra od gola Benalja, bila je to idealan prilika za Bejla, ali je loptu uzeo Ronaldo i - pogodio. Neopisiva radost u Madridu gde je mogaod a padne još jedna gol.

Najbliži tome bio je rezervista Hese, ali je Benaljio bio na visini zadatka. Reakcije njegovih saigrača u napadu nije bilo i ''kraljevski klub'' je upisao novo polufinale LŠ. Šesto u nizu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Mančester Siti je ostvario istorijski rezultat plasmanom u polufinale Lige šampiona, a najveću zahvalnost duguju Belgijancu Kevinu de Brujneu.

Osim što je postigao jedan gol u remiju na Parku prinčeva (2:2), ofanzivni vezista je u 77. minutu presudio Ibrahimoviću i družini fenomenalnim golom sa distance.

Zasluženo, reklo bi se. Siti je bio bolji rival, a morali su ranije da povedu. Pogotovo u 29. minutu kada je Kun Aguero promašio čitav gol sa 11 metara.

Čimilo se da će uslediti kazna. Nije, jer je PSŽ bio mlak tokom čitavog meča. Jesu postigli gol u 54. minutu, ali je on poništen nakon ofsajda Maksvela. Pre toga pokušao je i Ibrahimović iz slobodnjaka. Bezuspešno...

MANČESTER SITI - PSŽ 1:0

(De Brujne 75)

MANČESTER SITI: Hart - Sanja, Otamendi, Mangala, Kliši - Fernando, Fernandinjo - Navas, De Brujne (Ture 84), Silva (Delf 87) - Aguero (Ihenačo 90+3)

PSŽ: Trap - Orije, Tijago Silva, Markinjos - Van der Vil, Mota (Lukas 43), Rabio (Pastore 61), Maksvel, Di Marija - Kavani, Ibrahimović.

REAL - VOLFSBURG 3:0

(Ronaldo 15, 17, 77)

REAL: Navas - Karvahal, Pepe, Ramos, Marselo - Kazemiro, Kros, Modrić (Varan 90+2) - Bejl, Benzema (Hese 84), Ronaldo.

VOLFSBURG: Benaljo - Vijerinja, Naldo, Dante, Rodrigez - Luiz Gustavo, Gilavogi (Dosto 80) - Enrike (Kaliđučli 73), Arnold, Draksler (Kruze 31) - Širle.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA