Od poslednjeg poraza u derbiju, Partizan je bolji od Zvezde!

Da se bodovi sabiraju od prethodnog derbija, tim iz Humske bi bio u vođstvu

  • 32

Fudbaleri Partizana čekaju treći ovosezonski derbi na vrhuncu dobre forme, najbolje od početka takmičarske godine, slobodno možemo reći bolje i od ubedljivog lidera Zvezde, donedavno nedodirljive, koja, utisak je, blago posustaje kako sezona ulazi u samu završnicu.

>>> Tomić pričao o Večitom derbiju i izneo podatak koji će ohrabriti Grobare! (VIDEO)

Crno-beli očekuju "večiti derbi" ispunjeni optimizmom posle šest uzastopnih pobeda, za razliku od ekipe Miodraga Božovića koja nema stoprocentan učinak u tom periodu, zbog kikseva u Novom Sadu i poslednjeg u Čačku, ali zbog toga se, naravno, niko nije potresao na Marakani, jer postoje objektivni razlozi zašto je to tako.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zanimljivo je da je Partizanova serija pobeda počela od prethodnog derbija, odigranog 27. februara, koji je pripao Zvezdi (2:1). Hipotetički, da se bodovi sabiraju od tada, tim iz Humske bi bio u vođstvu, ali kako je to samo jedna lepa maštarija navijača drugoplasiranog tima na tabeli, moraju se utešiti sledećim činjenicama pred derbi, koje, opet, nikako "nisu za bacanje":

- Partizan je u ovom trenutku, makar po formi, bolji od Zvezde.

- Od prethodnog derbija Partizan je pobedio više puta od Zvezde i postigao je više golova od crveno-belih (15:13).

- Partizan je od prethodnog duela sa Zvezdom tri puta gostovao i tri puta obedio, Zvezda je remizirala na dva od tri meča na strani.

- Prednost na strani crni-belih može biti Nemanja Mihajlović kome brzinske sposobnosti daju veliku prednost u odnosu na sve defanzivce Zvezde

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

>>> Božović na pragu da na derbiju stigne Šekularca!

Zvezdina pobednička energija se izduvala od trenutka kada je prekinut njen rekordni niz pobeda, u duelu sa Vojvodinom (0:0), što je možda i bilo za očekivati, jer suviše dugo su igrači lidera nosili teret pobedničkog niza na svojim plećima, i onog trenutka kada je on završen, kao da je završen i šampionat za igrače Zvezde.

Od tada, crveno-beli su više fokusirani na ono što ih čeka u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a manje na domaći front, što se najbolje moglo videti u duelima sa Radom i Borcem, koje je Božovićev tim odigrao ispod ovosezonskog standarda.

Postoje i drugi ometajući faktori koji su uslovili da forma crveno-belih bude u blagom padu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Jedan od njih je Marko Grujić, čije se odsustvo iz ekipe, što zbog povrede, što zbog zamisli Božovića da uigrava tim bez njega (logično, jer ga ionako neće imati na leto), oseti u određenim periodima, mada Donald i Le Talek sasvim pristojno pokrivaju poziciju u vezi.

- Pad forme ili nedostatak motivacije pojedinaca, pre svega Kataija. Zvezdin ofanzivac daleko je manje produktivniji nego jesenas, tačnije oo prethodnog derbija. To isto se odnosi i na Srnića.

- Poslednja linija je najbolnija tačka Zvezdine igre. Brazilac Edson se, za sada, ne pokazuje kao pojačanje. Ni blizu. Luković nije više neko ko može da jurca za protivničkim napadačima, pa otud i ne čudi što je prioritet svih prioriteta rukovodstva pronalaženje "sveže krvi" na poziciji štopera.

Partizan od poslednjeg meča sa Zvezdom: 6-0-0 - 18 bodova

Radnički Niš - Partizan 0:1

Partizan - Voždovac 3:0

Čukarički - Partizan 1:2

Partizan - Radnik 3:2

Javor - Partizan 1:2

Partizan - Mladost Lučani 4:0

Zvezda od poslednjeg meča sa Partizanom: 4-2-0 - 14 bodova

Crvena zvezda - Jagodina 3:1

Crvena zvezda - Spartak 4:0

Novi Pazar - Crvena zvezda 0:4

Vojvodina - Crvena zvezda 0:0

Crvena zvezda - Rad 1:0

Borac Čačak - Crvena zvezda 1:1

Tabela Superlige pred plej-of:

1. Crvena zvezda 41

2. Partizan 27

3. Čukarički 27

4. Vojvodina 23

5. Borac 23

6. Radnički 23

7. Voždovac 20

8. Radnik 19

(M. B)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Жика Живац@

    13. april 2016 | 16:09

    Da se bodovi sabiraju od derbija hahhaha da baba ima...bila bi deda

  • Aleksandar

    13. april 2016 | 18:38

    A da je stari sistem takmicenja Zvezda bi drugi deo sezone igrala sa petlicima!!!!

  • Aca

    13. april 2016 | 16:45

    Da je bilo egal,mi bi dodali gas,ovako se igramo,zezamo,kombinujemo,uzivamo...Moze nam se dok mali komsija jbg...Dok smo mu odavno na odmoru,mali komsija mora da zapinje jos mnogo mnogoooo ahahaaa U subotu cemo se malo uozbiljiti,zgaziti ih po treci put ove sezone i nakon toga opet kuliranje , a ono....Pa oni opet neka zapinju ahahaaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA