I po ovome ćemo pamtiti Brajanta: Dan kada je Kobi postigao 81 poen! (VIDEO)

Pre deset godina as Lejkersa je odigrao utakmicu života

  • 0
Kobe Bryant Foto: Tanjug/ap

Jedna veličanstvena karijera, protkana najvećim uspesima, rekordima, titulama, timskim i individualnim, je završena, ali ne i legenda koja će zauvek ostati vezana za ime Kobija Brajanta.

>>> Spektakularan odlazak legende: Kobi Brajant na oproštaju ubacio 60 poena! (VIDEO) (FOTO)

Uz igrača koji je kroz dvodecenijski NBA staž bio inspiracija milionima, odrastale su generacije košarkaških fanova širom sveta, i nije preterivanje ako kažemo da je idolopoklonstvo koje je pratilo Brajanta na svakom koraku, imalo razmeru samo onog koje je nekada imao legendarni Majkl Džordan.

Pet puta NBA šampion, dva puta MVP finala plej-ofa, 18 puta učesnik ol-stara, četiri puta MVP ol-star utakmice, 11 puta u najboljoj petorci lige, dva puta u drugoj postavi lige, dva puta u trećoj, devet puta član idealnog defanzivnog tima, dva puta u drugoj defanzivnoj postavi, dva puta prvi strelac lige, jednom pobednik u zakucavanju, najbolji strelac u istoriji Los Anđeles Lejkersa - TO JE KOBI BRAJANT!

Na podugačkoj listi individualnih dostignuća visoko mesto zauzima njegovo "ludo" šutersko izdanje protiv Toronta 2006. godine kada je u protivnički koš "sasuo" 81 poen (19 uzastopnih na prelazu iz druge u treću četvrtinu)!

Do danas to je ostao drugi najveći broj poena nekog igrača na jednoj utakmici, i pitanje je da li će ga ikad iko nadmašiti. Brajantov podvig je pojam za sve koji dolaze i zato što mu je uspelo što nikome pre njega nije - da se na "večnoj" listi "uglavi" između ikone NBA lige i najdominantnijeg igrača ikada Vilta Čembrlena, čijih će 100 poena na jednom meču (1962. godine) ostati misaoni pojam i za najjače individualce koji se budu pojavili u godinama koje dolaze.

Na listi igrača sa najviše poena na jednoj utakmici Čembrlen zauzima četiri od prvih pet mesta!

Lista najboljih strelaca NBA na jednoj utakmici

1. Vilt Čembrlen (Filadelfija) - 100 poena (1962)

2. Kobi Brajant (Los Anđeles Lejkers) - 81 (2006)

3. Vilt Čembrlen - 78 (1961)

4. Vilt Čembrlen - 73 (1962, 1962)

5. Dejvid Tompson (Denver) - 73 (1978)...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA