Zvezda ispustila pobedu sezone: Jović napravio korake, Teodosić ponovo spasio CSKA (VIDEO)

Srpski evroligaš odigrao je odlično drugi meč plej-ofa Evrolige protiv CSKA , ali je poražen minimalno 77:76

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da naprave čudo u Moskvi, a bili su blizu! Crveno-beli su poraženi u drugom meču  plej ofa Evrolige od CSKA u Moskvi sa 77:76

Ruski tim vodi sa 2:0 u seriji koja se igra do tri pobede, a nakon ove utakmice serija se seli u Beograd gde će Zvezda biti domaćin, nadamo se na oba meča (prva u ponedeljak od 20.45 sati)

>>> JOVIĆ TRAGIČAR: Pogledajte poslednji napad Zvezde kojim je mogla da sruši CSKA (VIDEO)

Prava šteta za Zvezdu, jer je odigrala najbolji meč sezone i imala pobedu u rukama.

>>> Nebojša Čović pored fotografa bodri Zvezdu u Moskvi (FOTO)

Na 19 sekundi pre kraja su imali napad za pobedu kod rezultata 77:76 za CSKA, ali je Jović čekao istek napada i krenuo na ulaz. Međutim, spetljao se i napravio korake na 2,9 sekundi do kraja.

>>> Čovića ponele emocije u Moskvi: Sa tribina zahtevao da se traži tajm-aut (VIDEO)

CSKA - CRVENA ZVEZDA  77:76 (20:20,24:28, 19:12, 14:16)

CSKA: De Kolo 13, Kulagin, Teodosić 9, Fridzon 2, Nikols 5, Džekson 5, Lazarev 3, Voroncević 6, Higins 13, Kulagin M, Kurbanov 3, Hajns 19

CRVENA ZVEZDA: Kinsi 14, Rebić, Dangubić 1, Mitrović 2, Lazić 7, Simanić, Micić, Simonović 14, Jović 15 (7 as) Miler 11, Cirbes 9 (5sk) Štimac 3

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Usledio je brz faul, Voroncević je promašio oba slobodna bacanja, loptu je uhvatio Kinsi, ali nije imao vremena da pređe na polovinu protivnika već je šutirao sa pola terena i nije uspeo da postigne koš.

>>> BRUTALAN POVRATAK ZVEZDINOG KAPITENA: Mitrović zakucavanjem uneo u koš zver CSKA! (VIDEO)

Prethodno je Jović ubacio trojku za 74:75 na 45 sekundi pre kraja, ali je Teodosić odmah uzvratio trojku za vođsto 77:75 i delovalo je kao da će to biti kraj. Zvezda promašila sledeći napad, ali su se odmah odbranili, a  Kinsi je fauliran, ali je realizovao samo jedno bacanje za 77:76.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Nakon toga, ostalo je 22 sekunde i De Kolo je u napadu "armejaca" krenuo na koš i izgubio loptu. Zvezda je imala napad za pobedu. Na žalost nisu uspeli na već opisan način.

Najefikasniji u timu Zvezde bio je Stefan Jović sa 15 poena uz sedam asistencija, Tarens Kinzi je ubacio 14, kao i Marko Simonović,  a Kvnsi Miler je dao 11 poena.

Printskrin: Youtube/Sport Nation Printskrin: Youtube/Sport Nation

SVE JE POČELO ODLIČNO

Zvezda je odigrala odlično prvo poluvreme gde je ubacila 48 poena. Igrali su dobro u odbrani, ali je napad bio ključan. Simonović je vezao tri trojke, Jović i Lazić po jednu, dok su Kinsi i Miler imali svoj učinak.

Čitavo poluvreme Zvezda je igrala sigurno i vodila je između dva i sedam poena (42:48). Međutim, problem je nastao u nastavku meča, gde je delovalo kao da su se malo istrošili crveno-beli.

Loše su počeli treću četvrtinu dozvolili seriju 7-0 rivalu koji je stekao prednost 53:52.

Malo kasnije ruski tim je imao već i 65:60 na početku poslednje deonice. Delovalo je da će CSKA rutinski pobediti nakon što je stigao prednost Zvezde i porelomio.

Međutim, usledila je drama. CSKA je vodio 67:62, a onda je Jović sa pet poena (jedna trojka) vratio Zvezdu u život, a kada je Simonović ubacio dva bacanja bilo je 70:70 na minut pre kraja.

Ubrzo je CSKA sa linije slobodnih bacanja stigao do 74:70, ali serijom 5-0 Zvezda se vraća i dolazi u priliku za pobedu. Na žalost na kraju nisu uspeli.

Foto: Nenad Uzelac Foto: Nenad Uzelac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    14. april 2016 | 21:06

    (DV) Suzama sam lepio tapete, otisla je (snaVe) i odvela deteeeeeee .!. XXAAXXAA .!. Bravo Danguba, Micicu, Jovicu, Kinsi...SVA SU DECA NASSSAAAAAA

  • Dejan Djordjević

    14. april 2016 | 22:12

    Momci, respekt za srčanost. Verujte u konačnu pobedu!!! Bili ste odlični, nedostajalo je malo sreće. S verom u BOGA i majku SRBIJU, napred u nove pobede!!! "Ja sam godine proveo sa tobom, tebi dao sve za tebe živeo" !!! Srbi iz švice!!! Vidimo se u Bg, za sve grobare koji imaju nešto protiv nas!!! Čekamo vas, sramote srpskog roda!!! Živela SRBIJA!!!

  • grobar do koske

    14. april 2016 | 21:54

    ..Na OGLASNOJ TABLI (u Zelezniku) Jasno pise: NEMA VAS VISE !!!! PANTERIIIII .!. XXAAXXAA .!.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA