Partizan odlučuje o sudbini srpske košarke!

Problem sa FIBA nastao je zbog najave igranja srpskog kluba u Evrokupu, što FIBA ne dozvoljava, dok za Evroligu nema zabrane

  • 28

FIBA Evropa suspendovala je načelno Srbiju sa Eurobasketa 2017. kao i ostalih 13 zemalja zbog priklanjanja kompaniji EKA koja organizuje Evroligu i Evrokup.

Međutim, kako je još ranije izrečeno, problem nije u klubovima koji nastupaju u najjačem takmičenju Evroligi, već onima koji se opredele za Evrokup.

>>> Novi udar FIBA! Posle Slovenije, i Srbija izbačena sa Evropskog prvenstva!

FIBA zna da ne može da pridobije najjače klubove, ali zato želi da uzme za svoju Ligu šampiona one manje jake koji igraju Evrokup. Tu spada i srpski Partizan, koji je naveo da mu više odgovara ovo takmičenje od FIBA Lige šampiona.

Zbog toga se čeka potez Partizana, jer FIBA će suspendovati samo zemlje čiji timovi izaberu Evrokup, a to je kod nas Partizan, kod Litvanaca Lijetuvos Ritas, kod Hrvata Cedevita, u Grčkoj AEK, u Španiji Gran Kanarija, Bilbao, Saragosa, u Italiji Brindizi, Ređo Emilija itd.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Očekuje se stav Partizana koji do ponedeljka ili utorka treba da iznese svoje mišljenje o tome gde će igrati sledeće sezone. Čelnici KSS će svakako početkom nedelje održati sastanak sa predstavnicima klubova oko ove alarmantne situacije.

Ukoliko Partizan odluči da igra Evrokup, KSS mora da suspenduje crno-bele inače će dobiti sankcije.

Kako se nezvanično poručuje iz Partzana oni će ovoga puta gledati svoj interes.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Steamroller

    16. april 2016 | 15:56

    Konacno,bravo za upravu Partizana,uvek su se na nama kola lomila,uvek smo bili zrtve raznih ucena,dosta je bilo bre,PARTIZAN IZNAD SVIH!

  • Antinarodni Element

    16. april 2016 | 15:36

    E ako je zbog nas ne mora Srbija ni da igra....vecito se navijaci Partizana i celo sportsko drustvo gura iza margine, etiketira za sve probleme, predstavlja kao uzrok svega loseg, e bas zato ima da igramo sta mi hocemo ! I sve dok ne pocne podjednako tretiranje oba kluba koja igraju Evropu nema kompromisa...kad Coki plati odmah za zvezdu nema uslovljavanja, a dok je tako nema kompromisa !

  • Aco

    16. april 2016 | 21:55

    Partizan to je Srpska košarka, rješenje je jednostavno Partizan u Evroligu a Zvezda neka prvi put u istoriju spase Srpsku košarku i odustane od Evro kupa, Partizan je uvijek i jedini vodio računa o interesu naše košarka. .Unaprijed se zahvaljujem spasiocu...Hvala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA