Evroliga reagovala na sankcije FIBA: Savezi da stanu u zaštitu klubova

Čudno je da se uvode sankcije zbog toga što Savezi nisu mogli da nateraju klubove da pristupe projektu FIBA suprotno njihovoj volji, poručuju iz organizacije najjačeg evropskog takmičenja

  • 1

Iz Evrolige nisu ćutali na radikalne mere koje je preduzela FIBA zbog "neposlušnosti" Saveza 14 zemalja, čije su reprezentacije suspendovane za naredno Evropsko prvenstvo.

>>> Novi udar FIBA! Posle Slovenije, i Srbija izbačena sa Evropskog prvenstva!

Stav rukovodstva najjačeg evropskog takmičenja, posle odluke FIBA, je da Savezi moraju stati u zaštitu svojih klubova u novonastalom konfliktu.

- Veoma smo iznenađeni odlukom FIBA da uvede sankcije nacionalnim federacijama zbog neuspelog pokušaja da pokrene svoj projekat - prenela je ruska agencija Tas saopštenje Evrolige.

- Čudno je da se uvode sankcije zbog toga što Savezi nisu mogli da nateraju klubove da pristupe projektu FIBA suprotno njihovoj volji. Nadamo se da Savezi neće ćutati i da će zaštiti svoje klubove. To im je obaveza.

>>> Todorić o problemu s FIBA: Partizan gleda samo svoj interes jer je ranije svaki put nadrljao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    17. april 2016 | 14:26

    Dve mafijaške grupe se svađaju zbog novca---biće košarka kao boks---WBC.. WBA..... verzija ova ona........ Sport je grana privtede#####

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA